Jeugd racet met 80 km per uur

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De zeilers komen uit acht verschillende landen en hebben meer dan een jaar getraind voor de race. “We hebben meer dan 150 dagen dit jaar gezeild om ons voor te bereiden”, aldus Lionel Vaucher van het Zwitserse Team Tilt. “We hebben ook veel in de sportschool gezeten. We oefenen zelfs nu nog met onze AC45s, maar dan voornamelijk om onze communicatie te verbeteren. We zijn er klaar voor!”

Hoge snelheden

De catamarans waarmee de jongeren zeilen, kunnen snelheden van 80 k/m per uur behalen. Daarom is het van belang dat de zeilers in topconditie zijn. “De America’s Cup heeft deze wedstrijd opgezet, om talent te spotten voor de toekomst. De volgende generatie zeilers, komen uit deze groep. Zij zijn de helden van morgen”, aldus sportmanager Roman Hagara.

Teams  

De Red Bull Youth America’s Cup start 1 september en duurt vier dagen. Er zijn twee races per dag. De teams bestaan uit zes zeilers in de leeftijd 19-24 jaar oud. De teams komen uit Australië, Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Portugal, Zweden, Zwitserland en Amerika. 

Tessa HeerschopJeugd racet met 80 km per uur

Reageer