Zeiljacht Creole wint Monaco Classic Week Trophy

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De Creole behoort met haar 56,53 tot de grotere historische zeiljachten ter wereld. Sommigen beweren dat ze het grootste houten luxe zeiljacht ter wereld is. In Nederland hebben we vooral tallships, maar de jachten in Monaco zijn vooral luxe gentlemens boten. De Creole uit 1927 is in handen van de Gucci-familie, die het schip in 1995 grondig liet renoveren en in orginele staat herstelde. Er kunnen twaalf gasten mee en maar liefst 16 man personeel. De driemaster kan 14 knopen behalen.

Eregast

Een andere eregast op de Monaco Classic Week was de Chinees Guo Chuan. Hij voer solo rond de wereld met een huoten 12meter langer zeilboot. Hij is hiermee de eerste Chinees die op een houten boot solo de wereld rondzeilde. “Ik weet niet zoveel van klassieke zeiljachten van grote afmetingen, het was prachtig deze week om de bemanning van deze boten te ontmoeten en te praten over hoe je zulke jachten manoeuvreert. Het was een onvergetelijke ervaring”, aldus Chuan. 

Nieuwe regatta’s

De meeste houten zeilboten zijn nu op weg naar de Regates royales de Cannes, tussen 21 en 29 september staat de stad in het teken van klassieke zeiljachten, zoals schoeners, jollen, J-classe en drakenboten. St. Tropez sluit nauw aan, waar tussen 28 september en 6 oktober meer dan 300 zeiljachten worden verwacht tijdens de Voiles de St. Tropez

Tessa HeerschopZeiljacht Creole wint Monaco Classic Week Trophy

Reageer