Eerste boot Volvo Ocean Race te water

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

“Ik ben enorm trots”, zei projectmanager Connell Daino bij Green Marine. “We hebben heel hard gewerkt met heel veel mensen, maar het is pas het begin. We hebben nog een lange weg te gaan.” Meer dan 120 mensen en 36.000 manuren zitten in de nieuwe boot. 

De nieuwe Volvo Ocean 65 is gebouwd voor high-performance, met de beste multimedia aan boord. Ze is tevens een design boot, wat nieuw is in de race, waarbij het voornamelijk om preformance ging en niet zo zeer om het uiterlijk. “Dit is een prachtig uitziende boot”, aldus Patrick Shaughnessy, president van Farr Yacht Design. “Ze heeft een iconische uitstraling die opvalt en bijzonder is. Daarnaast is de bouwkwaliteit van topniveau.”

Multimedia

De Volvo Ocean Race wordt goed in beeld gebracht en daarmee is rekening gehouden met de bouw. Zo kan er veel digitale communictaie mee aan boord. Er zijn strategisch geplaatste camera’s en microfoons, zodat alles aan boord is te volgen. 

De nieuwe VOR-boot is bestemd voor Team SCA, dat volledig uit vrouwen bestaat. Na uitvoerige testvaarten, zullen zij haar gaan gebruiken om mee te trainen. Woensdag wordt er voor het eerst mee gezeild. De eerste lange tocht zal zijn wanneer de boot van Southhampton naar de basis Lanzarote op de Canarische Eilanden wordt gezeild. 

Tessa HeerschopEerste boot Volvo Ocean Race te water

Reageer