5 duurste superjachten ter wereld

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

5. Al Said – 500 miljoen dollar

Dit 155m lange superjacht werd in 2008 opgeleverd bij Lurssen Yachts. Met een topsnelheid van 22 knopen vaart het schip voornamelijk in het Midden-Oosten, aangezien ze in het bezit is van Sultan Qaboos van Oman. Aan boord kunnen 154 bemanningsleden mee, die zorgen voor een luxueuze cruise voor maximaal 70 gasten. Omdat het schip te groot is voor de meeste havens, is er een helikopterplatform aan boord, zo vlieg je in stijl naar je superjacht.

4. Superjacht ‘A’ van 323 miljoen dollar

Dit superjacht kwam recent nog in het nieuws, omdat de eigenaar Akzo Nobel voor 100 miljoen dollar aanklaagt vanwege een verkeerde verfbeurt. Het vijf jaar oude superjacht A werd gebouwd bij Bloom&Voss en wordt gezien als een van de mooiste superjachten ter wereld. Het 119-meter lange luxejacht telt drie zwembaden, twee limousineboten en de nieuwste entertainmentsystemen. Slechts 14 gasten kunnen genieten van dit superjacht. Eigenaar is de Russische miljardair Andrey Melnichenko, die het schip naar zijn vrouw Aleksandra vernoemde. Dat zijn eigen naam ook met een A begint en hij alleen een initiaal aan het schip geeft, is wat opmerkelijk…

3. Superjacht Dubai van 350 miljoen dollar

Het 162-meter lange superjacht Dubai is in handen van Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de heerser van het emiraat van Dubai en de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten. Net als superjacht A, komt ook dit bootje bij Blohm&Voss vandaan. Ze is het op drie na grootste superjacht ter wereld, na Azzam en Eclipse. Met tal van VIP-ruimtes is er plek genoeg voor 115 gasten.

2. Superjacht Eclipse van 1,5 miljard euro

Je hebt duur en je hebt afschuwelijk verschrikkelijk over de top duur. En de Eclipse valt zeker in die laatste categorie. Het superjacht kost 1500.000.000 dollar. Ter vergelijking: Van dit bedrag koop je 6000 spiksplinternieuwe Ferrari’s. Die dan wellicht allemaal passen op dit 164-meter lange superjacht van de Russische zakenman Roman Abramovich. U kent hem ook als eigenaar van de voetbalclub Chelsea.
Het superjacht heeft een eigen miniduikboot, twee heliplatforms, kogelvrijglas en een Duits raketafweersysteem. Alleen de onderhoudskosten zijn al 75 miljoen dollar per jaar. Ze zeggen weleens dat je voor 1 euro een kind in Afrika een dag te eten kunt geven…

History Supreme van 4,5 miljard dollar – HOAX!

Dit superjacht circuleert al enige tijd als ‘duurste superjacht ooit’ op het internet. Maar het is een totale hoax en het schip bestaat niet. Het verhaal kwam de wereld in dat dit schip met 100.000 ton goud (zou het dan niet zinken) gekocht zou zijn door een zakenman uit Maleisië. Het 30-meter lange schip zou een inleg van zeldzame T-rex botten aan boord hebben en fles champagne met een 18,5 doorsnee diamant erin. “Juwelier” Stuart Hughes zit achter de leugen, hij brengt wel vaker nieuws naar buiten over bijvoorbeeld een gouden iPad, wat dan vals blijkt te zijn. We kunnen dus allemaal rustig gaan slapen, er bestaat geen superjacht van 4,5 miljar dollar, waarmee het superjacht Eclipse van 1,5 miljar dollar het duurste superjacht ter wereld is. 

Tessa Heerschop5 duurste superjachten ter wereld

Reageer