Futuristisch design 128 meter lang superjacht

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De nieuwste mode in het ontwerp van superjachten is dat alle dekken in elkaar overlopen. De leefruimte en feestzalen moeten zo open mogelijk zijn. Voorheen verkozen veel eigenaren voor wat meer privacy, maar met de komst van helikopters en snelle luxe tenders, kunnen superjachten steeds verder uit de kust ankeren. De miljardairs hebben dus geen zorgen voor paparazzi’s met telelenzen en kunnen hun jacht open en vrij benutten.

Het nieuwe design voor het 128 meter lange superjacht speelt in op deze trend en heeft enorm veel ramen. Maar dan wel hele aparte ronde en ovale ramen, die aan de zijkant van het schip lopen.

“Het superjacht moet een dynamisch object zijn, want het bevindt zich in een bewegende omgeving”, vertelt Zaha Hadid aan Superyachttimes. “We willen dat het schip zo hydrodynamisch is als mogelijk, maar daarnaast hebben we gelet op comfort, kwaliteit en veiligheid.”

Over de rest van het interieur kan niet veel verteld worden, aangezien dit soort jachten custom built worden afgeleverd. De koper zal dus een interieurontwerper aanstellen die het superjacht gaat inrichten.

Blohm+Voss staan bekend om hun superjachten voor biljonairs, zo bouwden ze het 119-meter lange superjacht A en het op twee na duurste superjacht ter wereld de 162,5 meter lange Eclipse van 1,5 miljard euro. 


Tessa HeerschopFuturistisch design 128 meter lang superjacht

Reageer