Eindelijk aan boord van een superjacht

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De Monaco Yacht Show eind september, was ook dit jaar een groot succes. De rijken hebben immers geen crisis.

Omdat tijdens de show de hotels met minstens 500 euro per nacht kosten, en dit voor de meeste journalisten onbetaalbaar is, besloten we dit jaar met een luxe camper op stap te gaan. Het bleek een gouden greep, met een camper van Kampeercentrum De Jong reden we binnen een dag naar Zuid-Frankrijk, waarna de overnachtingen gratis waren. Een parkeerplek was gemakkelijk gevonden en gelukkig doet de politie in het zuiden buiten de zomermaanden juli en augustus, niet moeilijk bij een camper met een Nederlands kenteken. 

Mooiste superjachten

Tijdens de Monaco Yacht Show was het genieten van alle boten. Een superjacht ter waarde van enkele miljoenen euro’s bezoek je natuurlijk niet iedere dag. Tijdens de show werden de mooiste primeurs gepresenteerd. Een lijstje met de beste superjachten en luxeboten die we zagen:

Snowbird

De Snowbird werd vorig jaar aangeboden voor 20 miljoen euro op de Monaco Yacht Show. Online stond het bootje dit jaar voor 20 miljoen pond te koop, maar het 39-meter lange jacht mag inmiddels voor 17,9 miljoen pond van de hand. Het schip werd in 2011 gebouwd bij de Nederlandse werf Hakvoort.

Chopi Chopi

Chopi Chopi is met 80 meter lang een van de grootste superjachten op de Monaco Yacht Show. Eigenaar is de broer van de premier van Libanon, Najib Mikati. Taha Mikati werd rijk met telecommunicatie. De Chopi Chopi is gebouwd door CRN, ontworpen door Architect Laura Sessa Romboli en Crn Centro Stile. Er is plaats voor 12 gasten om te overnachten en 30 crew. Met 2xCaterpillar 3516B-C 164 haalt ze maximaal 16 knopen.

Hodgdons Limousine 

Een limousine te water, zo is de Hodgdon Yacht 417-N7 het best te omschrijven. De 10,5 meter lange boot maakte tijdens de Monaco Yacht Show haar eerste proefvaart. Het bootje ziet er werkelijk uit als een limousine aan de binnenkant, met één verschil: Het dak kan open.  De boot die op de MYS voer is een demoversie, ter waarde van 1,65 miljoen dollar. De duurste boot die dit jaar werd afgeleverd was een limousinetender van 12 meter ter waarde van 2,3 miljoen dollar.

Karia

Het Turkse superjacht Karia kost 19,19 miljoen euro, de helft van de prijs kosten als een schip dat in Nederland wordt gebouwd. Ondanks haar 45 meter, doet ze gezellig en comfortabel aan. Een weekje op vakantie met dit schip, moet echt een genot zijn. Het lijkt bijna alsof 19 miljoen euro een koopje is, dat je niet mag missen. Maar dat wordt toch nog even sparen voor deze journalist…




Tessa HeerschopEindelijk aan boord van een superjacht

Reageer