Musthave gadgets aan boord van een superjacht

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

1. Helikopter

Aan boord van superjacht Quattroelle zagen we op de Monaco Yacht Show een helikopter staan die wel heel vreemd geverfd was. Maar ja, als je een helikopter koopt, dan mag je hem verven zoals je wil. Wie 1 helikopter niet genoeg vindt, maakt gewoon een tweede dek aan boord. Op die manier kunnen al je gasten in stijl aan boord komen.

2. Onderzeeeër

Wanneer je geen zin hebt om zelf te duiken of te snorkelen, of je wil dieper dan 40 meter duiken, dan neem je natuurlijk je onderzeeër mee. Het is de nieuwste hype onder de miljonairs om zo’n ding aan boord te zetten en we zagen er meerdere in Monaco liggen, bijvoorbeeld aan boord van de RMK 5000 Explorer.

3. Opvouwbaar vliegtuig

Een helikopter gebruik je om naar de wal te vliegen, maar wat als je gewoon even lekker over wat onbewoonde eilanden wil zweven? Dan gebruik je het opvouwbare vliegtuig Lisa. Je hebt natuurlijk wel een goede piloot nodig, maar die kun je vast wel inhuren.

4. Hele dure tender

Van je superjacht naar de haven varen in een ouderwetse RIB is natuurlijk not done. Dus pak je de Riva van een half miljoen of nog beter: Een limousineboot van meer dan een miljoen dollar, zodat jij en je gasten in stijl vervoerd worden. 

5. Alle watersport gadgets

In de garage van een superjacht is aardig wat plek, dus kun je nog genoeg gadgets voor watersporten kwijt. Natuurlijk liggen er een wakeboard, waterski’s en een surfplank in je opslag. Maar ook een Padi duikschool is aanwezig, net als een opblaasbare kayak, wat jetdrives en een jetski.

Tessa HeerschopMusthave gadgets aan boord van een superjacht

Reageer