Veel boten in de problemen door storm

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Op twitter melden diverse mensen dat hun boot is losgeslagen. Ook waaien er veel takken van bomen op (woon)boten, die nogal wat schade kunnen veroorzaken, zoals op schip Stella.

Amsterdam

In Amsterdam is een ark gezonken in de binnenstad. Door een omgewaaide boom raakte de woonboot binnen vijftien minuten onder water in de Jacob van Lennepkade in Amsterdam. Ook sloeg een partyboot van Oceandiva los in de NDSM haven. De schade is onbekend, maar het schip zou andere boten geraakt hebben.

Waternet in Amsterdam heeft een scheepvaartbericht uitgestuurd met het advies niet te gaan varen in en rondom de stad.

Rederij

Rederij Doeksen schrapt maandagmorgen de afvaarten van en naar Terschellling en Vlieland. Ook de vissersboten in IJmuiden varen maandagochtend vanwege de storm niet uit. De sneldienst van 8 uur naar Terschelling vaart vooralsnog wel. Ook de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog gaan volgens normale dienstregeling.

Rotterdam

De haven van Rotterdam heeft wel veel last van de storm. Veel boten moeten door sleepboten worden geassisteerd om de haven in te komen. Veel depots zijn gesloten. Via de webcams is goed te zien hoe heftig de storm is.

Friesland

112Friesland meldt dat personen van het Sneekermeer zijn gered en overgebracht naar het ziekenhuis. De boot wordt later geborgen.

Een surfer bij Makkum is nog steeds vermist. Reddingboten Hindeloopen zoeken verder.

Groningen

In Groningen worden voorlopig zo’n 70 bruggen gesloten gehouden voor de scheepvaart. Schippers moeten wachten tot de storm weer gaat liggen.

Lelystad

Een door de KNRM binnengebrachte zeilboot moet worden leeggepompt. Het is een van de eerste grote acties van het reddingstation, dat pas 5 oktober jongstleden werd geopend. 

Storm

KNMI heeft voor vrijwel alle kustdistricten code rood afgegeven. Zuid tot zuidwest 10 Bft. Diverse bruggen en sluizen zijn gesloten in het land.

De storm levert ook mooie dingen op, zoals prachtige foto’s. Bijvoorbeeld bij het Krabbersgat en vanuit de haven in Monninckendam. Zie ook hier foto’s van schepen in Monninckendam.

Tessa HeerschopVeel boten in de problemen door storm

Reageer