Er gaat niets boven Winterwelvaart

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Helemaal naar Groningen afreizen in de winter voor een paar historische charterschepen is natuurlijk onzin. Maar Winterwelvaart is een festival dat meer te bieden heeft.

Rondom het festival is een gezellige sfeer gecreëerd met een nautische markt en veel vertier. En dan bedoelen we niet een shantykoor en een lokale mosterdverkoper, maar rockbandjes, modern theater en leuke kraampjes met lokale kunst te koop.

Aan boord van de schepen zijn diverse voorstellingen, van circusartiesten, cabaretiers en muziekgroepen. Vooral aan boord van de Voorwaarts Voorwaarts, het provincieschip van Groningen, kan het gezellig worden. Het ruim van 32m2 is omgebouwd tot luxe ballroom, met daar aan vast een luxe keuken. De drank vloeit rijkelijk en er hangt een gezellige sfeer mede door de live muziek. 

Wie Groningen ver rijden vindt, kan overnachten op een van de boten via www.Slaapschepen.nl. Op die manier kun je tot in de late uurtjes genieten van zeilverhalen onder het genot van een scheepsbittertje met de bemanning.

Het officiële programma is nog niet bekend, maar vorige edities zat het bomvol aan boord van de schepen. Het is een laagdrempelig, gezellig en knus evenement. Winterwelvaart is zeker een ritje naar Groningen waard.

Tessa HeerschopEr gaat niets boven Winterwelvaart

Reageer