Gratis naar maritieme beurs Europort Rotterdam

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De beurs is bedoeld voor professionals uit de maritieme wereld. In Nederland zijn minstens 100 bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de scheepsbouw. De entree tot dit evenement is gratis.

Dat de scheepsbouw steeds duurzamer wordt, blijkt wel uit de speciale greenroute die is uitgezet. Europort’s ‘Green Route’ werd voor het eerst in 2009 georganiseerd laat de nieuwste duurzame oploosingen voor de maritieme industrie te laten zien. Het gaat hier niet alleen om elektrisch varen, zoals in de watersport, maar ook om brandstoftoevoegers die NOx verminderen, speciale roetfilters voor scheepsmotoren en biologische verf voor de romp.

Congressen

Populair zijn ook de diverse congressen, waarbij de bezoeker zonder registreren kan aanschuiven. Tijdens dit soort meetings wordt gedebatteerd over huidige en toekomstige trends in de scheepvaart en offshore-markt, trends in scheepsbouw, nieuwe scheepstypen en brandstoffen, duurzaamheid en eco-ships en innovatie- en investeringsmogelijkheden.

Jong talent

Ook aan de toekomst wordt gedacht. Op de laatste beursdag organiseert Maritime by Holland in samenwerking met Ahoy Rotterdam het programma ‘Future Pioneers’. Diverse activiteiten voor en door jong talent worden georganiseerd. De focus ligt hierbij op technische studenten afkomstig van onder andere Rotterdam Mainport University, Hogeschool Rotterdam, Technische Universiteit Delft en Da Vinci College. Voor de jongeren is het fijn om te weten dat er diverse HR-managers rondlopen, op zoek naar nieuw personeel.

De beurs is opgedeeld in verschillende secties:

  1. Scheepsbouw, reparatie en ombouw
  2. Voortstuwing en manoeuvreren
  3. Elektronica, communicatie & navigatie
  4. Mechanische en hulpsystemen
  5. Dek-, veiligheids- en speciale apparatuur
  6. Maritieme diensten

Europort Rotterdam is iedere dag geopend van 10 tot 18 uur, donderdag tot 22 uur.

Tessa HeerschopGratis naar maritieme beurs Europort Rotterdam

Reageer