Powerboat in zelfde kleur als Lamborghini gespoten

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

Midnight Express Boats staat bekend om haar extreem snelle speedboten, ribs en powerboats. Onder andere de marine gebruikt hun model. Het type 39SL is echter voor de particuliere markt ontworpen en lag afgelopen week op de Fort Lauderdale International Boatshow in Amerika.

“Dit is voor ons een grote boot”, vertelt manager Tague Estes van Midnight Express. “Ze meet bijna 12 meter, maar kan nog steeds 130 km/per uur behalen. Dit kan alleen door te besparen op gewicht. We hebben daarom met koolstofvezel gewerkt.

De 39S op de bootshow werd speciaal overgeschilderd om dezelfde kleur als de Lamborghini van de eigenaar te krijgen. Er moest met drie lagen verf gewerkt worden, waar onder andere een soort parelmoerkleur en zilverkleur in zaten. “Het draait allemaal om wat de eigenaar wil”, zegt Estes, “Ik zeg nooit nee, maar ik geef toe dat het moeilijk is om alle wensen van de klant tegemoet te komen. Zeker als ze bijvoorbeeld veel luxe aan boord willen, maar ook nog steeds snel willen varen. Ik moet dan uitleggen dat als de boot zwaarder wordt, hij wat langzamer vaart. Dat is nog wel eens lastig.”

De Midnight Express is vanaf 2014 voor het grote publiek te koop vanaf $329,000.


Tessa HeerschopPowerboat in zelfde kleur als Lamborghini gespoten

Reageer