Meest stille superjacht ter wereld is Cacos V

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Wanneer de Cacos V met 16 knopen vaart is het geluid van de motorkamer slechts 49,1 db. Het 40-meter lange motorjacht werd dit jaar opgeleverd bij de Italiaanse werf Admiral Tecnomar Group. Dankzij innovatieve oplossingen in de motorkamer zijn de geluidswaarden duidelijk minder dan op vergelijkbare superjachten, tot 25 procent minder voor geluid en tachtig procent voor vibraties.

Het jacht werd ontworpen door Luca Dini. Bij Nederlandse superjachten voeren houttonen en dan met name mahonie, de boventoon. Maar de Italianen houden van zwart, leer en goud. Een hoogpollig tapijt wordt bij ons als oudbollig gezien, maar in het zuiden van Europa is dit topluxe aan boord.

Het superjacht is extra luxe ingericht voor de eigenaar, hij heeft een eigen vertrek op het schip met een kantoor, een salon en een dubbele badkamer. Het schijnt dat de slaapkamer LED-lampen heeft, die in verschillende kleuren je in de mood kunnen brengen. Er zijn geen foto’s beschikbaar, maar het schijnt behoorlijk indrukwekkend te zijn. Overigens is het vertrek vrij donker, omdat er geen ramen zijn en de interieurontwerper heeft gekozen voor zwart en veel grijstinten, we tellen er ongeveer 50.

Op het onderstedek zijn vier gastenhutten, de crew heeft drie hutten in de boeg. Ze hebben een eigen ingang aan boord, zodat ze de gasten ‘niet in de weg lopen’.

Op het bovendek is een salon voor de gasten en het stuurhuis van de kapitein. Natuurlijk is er naast het zonneterras een comfortabele jacuzzi, waarbij wel opvalt dat deze vierkant is en niet rond, zoals de meeste baden. Gedineerd wordt er aan een grote eettafel en daarna van een borrel genoten kan worden op één van de grote loungebanken. 

Het superjacht Cacos V kan 21 knopen behalen en heeft een kruissnelheid van 18 knopen. Ze is tot nu toe niet beschikbaar voor charter.


Tessa HeerschopMeest stille superjacht ter wereld is Cacos V

Reageer