Opvallende Man overboordboot voor de marine

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

Reddingsboten zijn meestal zware logge boten, die geschikt zijn om een schip te verlaten, maar niet om iemand te redden. Een ouderwetse reddingsband voldoet nauwelijks op zee. De Jon Buoy is een reddingsboei, reddingsgordel en joon in één.

Het opblaasbare reddingsbootje weegt vijf kilo en zit aan de railing in een koffertje. Een marinier gooit de koffer richting de drenkeling, waarna de Jon Buoy zich automatisch opblaast op zee. Om te zorgen dat het lichtgewicht bootje niet direct wegwaait, vult zich een zak met water onder het reddingsbootje.

Terwijl de drenkeling aan boord klimt, heeft het schip de tijd om te draaien. Heel handig is dat bovenaan een soort lus zit, waar je het bootje aan naarboven kan tillen.

Aan boord van het Man overboordbootje zitten een handstakellichten, portofoon, misthoorn, flitslicht en zaklamp. Het compacte reddingsbootje meet slechts 40 x 39 x 25 cm en is dus alleen bedoeld om tijdelijk uit het water te komen, niet om langere tijd mee te dobberen over de oceaan.

De Jon Buoy is overigens ook te koop voor particulieren, maar kost ongeveer 600 euro (afhankelijk van welke extra’s aan boord zijn) en is dus vrij prijzig.

Tessa HeerschopOpvallende Man overboordboot voor de marine

Reageer