Botenbouwer Super Lauwersmeer met primeur terug op Boot Düsseldorf

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Op de beursvloer in Düsseldorf zal de Super Lauwersmeer Discovery getoond worden. Het 13,5 meter lange model is een luxeversie van de Discovery. Waar de in Leeuwarden voor het eerst getoonde Discovery meer no-nonsense was biedt deze tweede versie binnen de Discovery-lijn meer luxe, comfort en personalisatiemogelijkheden. “Het ontstaan van het model is een mooi samenspel tussen de toekomstige eigenaar van het jacht samengesmolten met de visie van de gebroeders Jousma, eigenaren van Super Lauwersmeer”, aldus de werf.

Optiepakketten

Nieuw aan deze Super Lauwersmeer Discovery is de introductie van de mogelijkheid om optiepakketten te kiezen. Ook voor de interieuraankleding zullen pakketten worden samengesteld waardoor het voor de klant veel eenvoudiger zal worden om een keuze te maken.

We zien dit steeds vaker bij nieuwe boten. Ze zijn semi-custom, zodat de klant een eigen boot kan samenstellen, zonder de boot direct helemaal op maat te laten bouwen. Dat scheelt in de kosten.

De nieuwe boot heeft handige bergruimtes, een slimme indeling van de hutten en op dit jacht een speciale natte ruimte waarbij een wasmachine en kluis als ook een vernuftig weggewerkte strijkplank de ruimte omtoveren tot een laundry.

Vloerverwarming aan boord

Noviteiten voor deze tweede Discovery zijn onder meer de aangepaste machinekamer die ruimte biedt voor zowel een generator als ook een CV-installatie en een vloer die zo is aangepast dat je maximaal rendement behaald met vloerverwarming.

Extra comfort is er dankzij het uitgebreide navigatiepakket, dubbelglas, een kelder in de keuken, een vluchtluik in de spiegel en zelfs een speciale opbergruimte voor fietsen die daarbij volledig uit het zicht komen te staan. Uniek in deze klasse is bovendienhet centrale stofzuiger-systeem.

Cabriocap als bij een auto

Het flexiteak dek, de blinds in plaats van gordijnen en ook de stalen verschansing om het achterdek geven deze Discovery een veel luxueuzere uitstraling. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt vormt de cabriokap. Deze is op de werf geheel in eigen beheer ontwikkeld en brengt het gemak van de cabriokappen uit de auto-industrie naar de jachtbouw. Met het losklikken van slechts een aantal vergrendelpunten is de kap gemakkelijk naar de radarbeugel op te klappen en behoort het monteren van een los doek tot het verleden.

De Super Lauwersmeer staat op stand D36 in hal 15 van Boot Düsseldorf.

Technische specificaties Super Lauwersmeer Discovery 45

Lengte: 13,50 meter (over alles)

Breedte: 4,36 meter

Diepgang: 1,15 meter

Gewicht: 17 ton

CE-categorie: B

Motorisering: 150 pk 6-cilinder diesel

Aantal hutten: 3 (standaard 6 slaapplaatsen)

Prijs vanaf: € 349.000,- (inclusief 21% BTW

Tessa HeerschopBotenbouwer Super Lauwersmeer met primeur terug op Boot Düsseldorf

Reageer