Nieuwe 65-meter lang superjacht Ice is cool

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het superjacht Ice is ontworpen om op een ijsberg te lijken. Ze is milieuvriendelijk; er liggen zonnepanelen op het dek. De zonnepanelen inclusief installatie beslaan een oppervlakte van 70m2. Deze moeten genoeg energie leveren om de airconditioning te laten draaien, bijvoorbeeld in de conferentiekamer die ook verhuurd kan worden als vergaderlocatie.

De meeste superjachten zijn te huur voor charter, voor een spiksplinternieuw jacht betaal je tussen de 300.000 en 1 miljoen euro per week. Nadeel voor de eigenaar is dat er de hele week mensen aan boord zijn. Door een grote conferentiekamer in te richten, kan de eigenaar tijdelijk het jacht verhuren voor een dag of een paar uur en zit hij niet aan vakantiegangers vast voor een hele week.

Vanaf het helipad boven lopen mensen meteen naar de grote vergaderzaal. Ze hoeven dus niet op de rest van het superjacht te komen. De conferentiekamer heeft UV-beschermende ramen, wat erg praktisch is op zee. In totaal kunnen zestien mensen op de belangrijkste zetels plaatsnemen en er is een extra bank voor zes gasten. Een tussenkamer leidt naar een panoramische lounge terras, waar informele bijeenkomsten en diners georganiseerd worden. In totaal is meer dan 175m2 beloopbaar buiten.

De gasten hoeven niet per sé met een helikopter te komen, maar nemen wellicht 1 van de twee limotender of een RIB-boot. 

Het superjacht is nog niet gebouwd, dus er zijn nog diverse inrichtingen mogelijk, bijvoorbeeld de keus om tussen de vijf en acht gastencabines in te bouwen.

De buitenkant van het superjacht staat wel vast. Ice heeft een helipad, een groot zonnedek en een jacuzzi. Ook ligt er veel speelgoed in de garage, zoals jetski’s.

Tessa HeerschopNieuwe 65-meter lang superjacht Ice is cool

Reageer