Best gelezen artikelen van 2013

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

1. Superjachten van rijke mensen die te koop liggen

Superjachten hebben bekende eigenaren, dus wanneer er een luxeboot te koop ligt, dan levert dat veel belangstelling op. Zo lag het schip van Marcel Boekhoorn te koop, waar Nautica achterkwam na een aflevering van Ivo Niehe bij hem aan boord. Ook het oude superjacht van Ton van Dam mocht van de hand. En wie echt een leuk scheepje zoekt, kan bieden op het oude superjacht van Prince de Lignac.

Feadship opende haar archieven dit jaar op Facebook en daar kwamen oude foto’s van het eerste motorjacht van Freddy Heineken tevoorschijn. Nautica dook daarop zelf in de krantenarchieven van Amsterdam en kwam met gedetailleerde informatie over het luxejacht van Heineken. Maar ook superjachten die beroemd van zichzelf zijn, zoals het historische schip Sherakhan konden rekenen op veel belangstelling.

2. Teken de petitie tegen de verhoging van het havengeld

Nautica ging dit jaar ten strijd tegen de verhoging van het havengeld. En met succes, want na het aanbieden van een petitie met meer dan 1000 handtekeningen beloofde de Amsterdamse wethouder van Water dat het havengeld volgend jaar niet verhoogd wordt. We blijven af en toe klachten binnen krijgen over Waternet en de tarieven, dus het verhaal is nog niet helemaal ten einde en Nautica blijft zich inzetten voor mensen met een bootje.

3. Het grootste containerschip ter wereld

Dit jaar leverde Maersk het grootste containerschip ter wereld op. Discovery Channel maakte een zesdelige serie over de bouw van het gevaarte en toen de Maersk Mc-Kinney Møller de haven van Rotterdam aandeed, mocht Nautica aan boord voor een fotoreportage. Een unieke kans die veel mooie foto’s opleverde.

De redactie van Nautica wil alle lezers bedanken en een prettig nieuwjaar wensen en een goed 2014. Heeft u tips voor het nieuwe jaar? Mail naar Tessa@Nautica.nl

Tessa HeerschopBest gelezen artikelen van 2013

Reageer