Koopje: Nieuw superjacht voor 20 miljoen dollar te koop

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De stelregel bij superjachten is: 1 miljoen euro per meter lengte. Dit superjacht zou dus 42 miljoen euro moeten kosten, maar gaat voor slechts 20 miljoen dollar van de hand. Het motorjacht werd medio 2013 gepresenteerd door Burger Yacht, maar is pas vanaf nu daadwerkelijk te koop.

Het heeft er wellicht mee te maken dat dit geen custom built design is, maar een standaard ontwerp van Gregory C. Marshall Naval Architect Ltd. Het schip wordt gebouwd in Michigan, Amerika. De huidige lonen liggen erg laag in Amerika, wellicht dat daarom het superjacht zo ‘goedkoop’ is.

Het superjacht is ontworpen als familie motorjacht. Aan boord is veel ruimte voor grote eettafels, er zijn vier tot vijf (custom) slaapkamers en natuurlijk is er een groot opgezet dekplan, waardoor je veel buiten kunt zijn aan boord. Naast de luxe gastenvertrekken, die ieder een uitgebreide badkamer hebben, is er ruimte voor zes crewmembers.

De lounge zit vast aan de stuurhut, waardoor je even een kijkje kunt nemen bij de kapitein.

Het superjacht kent diverse privévertrekken, waar gewerkt kan worden of afgesproken met vrienden.

Buiten is het zwemplateau extra laag gemaakt, zodat je makkelijk de zee in kunt vanaf het jacht. Achter het zwemplatform is de garage, waar ruimte is voor een tender van zes meter lengte.

Dus waar wacht je op? Draai die spaarpot om een koop een superjacht! (Geintje)

Tessa HeerschopKoopje: Nieuw superjacht voor 20 miljoen dollar te koop

Reageer