De mooiste luxe boten van automerken

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Steeds meer automerken laten een student als afstudeerproject een auto ontwerpen. We zagen al een trimaran van Audi voorbij komen, een speedboot van Rolls Royce en dus de Bugatti speedboot. Helaas blijft het vaak bij een concept en dat is jammer. Want zeg nou zelf, deze Veyron speedboot van Bugatti is toch geweldig? Okee, hij kost 1,7 miljoen pond, maar dan heb je ook de mooiste boot op het water en met 1000 pk ook de snelste.

Automerken die het wel aandurfden om een boot te ontwerpen én te laten bouwen, zijn bijvoorbeeld Lancia met een powerboat. De 13 meter lange boot kan 55 knopen behalen en is luxe ingericht. Vooral in Italië vindt ze gretig aftrek.

Corvette bouwde een speedboot in Amerika. De Corvette Limited Edition Sport-V is verkrijgbaar in twee varianten: de Coupé en de Z06. De eerste heeft een 400 pk sterke V8, maar mocht dat toch niet ruig genoeg zijn, dan biedt de Z06 uitvoering met LS7 motor met 505 pk. Wanneer je naar de speedboot kijkt, zou je denken dat hij rechtstreeks bij Corvette zelf vandaan komt. Anders dan in de Z06 op wielen, verplaats je je in deze Corvette in hoog tempo samen met 7 vrienden of vriendinnen.

Mercedes presenteerde afgelopen jaar op de Monaco Yacht Show de Silver Arrow. Deze 14-meter lange speedboot kost maar liefst 1,25 miljoen euro, maar desondanks is de boot komend jaar al uitverkocht.

Porsche toonde in 2008 de Fearless 28. Een speedboot met 525 pk die maar liefst 128 km/per uur behaalt.

Ferrari toonde in Amerika dat rood ook goed werkt als een kleur voor boten. De Lancha F440 is een belachelijk snelle speedboot, die met 1200 pk maar liefst 250 km/per uur behaalt.

Volvo Penta motoren komen niet van de Volvo autofabriek, maar dragen wel dezelfde naam. BMW bouwt motoren voor luxe zeiljachten. Rolls Royce bouwt motoren voor superjachten.

Wij zijn iedere keer weer verbaast over waar de automerken mee komen. Meestal zijn het enorm mooie boten, maar ze zijn wel enorm prijzig. En de snelheid is fijn, maar kan ook gevaarlijk zijn, zoals die belachelijk snelle Ferrrari te water. Het laatste jaar zien we niet meer zoveel designs voorbij komen, wellicht komt dat door de crisis. Maar we hebben gehoord, dat net als bij de auto’s, het elektrisch varen helemaal in wordt. Dus we wachten met spanning af op nieuwe designs in 2014.

Tessa HeerschopDe mooiste luxe boten van automerken

Reageer