Jongert lanceert nieuwe Performance lijn

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De Jongert 3200P heeft een fantastisch zeilplan. Met een grootzeil van 292 m2, een stagzeil van 109 m2, de Code Zero van 463 m2 en maar liefst 731 m2 gennaker mogen we wat verwachten. Natuurlijk is de romp van aluminium en is het Yacht uitgerust met een hefkiel. Deze cruisende racer, of racende cruiser, zal een rompsnelheid hebben die ligt rond de 12,6 knopen. De Amerikaanse architect Doug Peterson is een bekende in het cruiser/racer segment, hij tekende het ontwerp van de nieuwe Performance lijn.

Het interieur komt op naam van designbureau Rhoades Young Design. Opvallend zijn de grote raampartijen die veel uitzicht en licht in het interieur brengen. Uiteraard heeft een dergelijk Yacht een ‘mastersuite’ die over de gehele breedte van het Yacht is gesitueerd. De mastersuite heeft een eigen toegang tot het stuurhuis en een uitklapbaar zonnedek. De toekomstige eigenaar kan kiezen uit twee of drie cabines en heeft tevens de keuze om binnenruimte te besparen door dubbele stuurstanden te kiezen in plaats van binnenbesturing.

De 28 meter lange Jongert 3200P zal worden vergezeld van kleinere en grotere versies in deze lijn, te verwachten valt de 2800P, de 3600P en de 4000P.

Tessa HeerschopJongert lanceert nieuwe Performance lijn

Reageer