Oasis of the Seas in oktober in Rotterdam

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Keppel Verolme is actief sinds 1957, is een scheeps- en offshore werf gevestigd in Rotterdam en maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Keppel Offshore & Marine (www.keppelom.com). De Keppel Verolme werf kan ieder zeeschip en drijvende offshore unit onderbrengen. De voornaamste diensten zijn dokken, reparatie en onderhoud, aanpassen, verbouwen en constructie.

De Oasis of the Seas verlaat op 14 oktober Rotterdam weer voor een Atlantische oversteek van 14 dagen.

De Oasis of the Seas is een schip van Royal Caribbean Cruises Ltd, en het eerste van twee schepen uit de Oasis-klasse. Het is veruit het grootste cruiseschip ter wereld met een lengte van 362 meter en een brredte van 47 meter.

Het schip weegt 100.000 ton en biedt plek aan zo’n 5500 passagiers die worden bediend door 2400 bemanningsleden. Wees duidelijk wanneer je een afspraakje maakt bij het zwembad gezien er maar liefst 21 van aan boord zijn. Verdwalen is sowieso gemakkelijk wanneer je niet onthoudt op welk van de 16 dekken jouw hut was.


De indeling van het schip is gebaseerd op een themapark. Het schip heeft zeven verschillende wijken waarbij elke wijk een karakteristieke sfeer heeft.

De zeven wijken zijn:

·         Boardwalk

·         Royal Promenade

·         Central Park

·         Vitality at Sea Spa and Fitness Center

·         Pool and Sports Zone

·         Entertainment Place

·         Youth Zone

 

Bij de bouw is rekening gehouden met de milieubelasting van het schip. Volgens de eigenaren is de Oasis of the Seas één van de milieuvriendelijkste schepen ter wereld. Het schip gebruikt een kwart minder energie dan soortgelijke, maar kleinere cruiseschepen.

Afvalwater wordt opnieuw gebruikt en er wordt geen rioolwater in zee gedumpt. Het schip is uitgerust met bijna 2000 vierkante meter aan zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. Dit is voldoende om de energie op te wekken nodig voor de verlichting van de Royal Promenade en het Central Park.

Tessa HeerschopOasis of the Seas in oktober in Rotterdam

Reageer