Cruiseschip zal nooit varen en blijft in Gibraltar

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het project heeft wel vertraging opgelopen, want zou in eerste instantie eind 2013 al in de haven liggen, door weersomstandigheden werd dit iets uitgesteld. Afgelopen 2 februari is ze definitief aangekomen op haar vaste ligplaats in Gibraltar.

Gregory Butcher, CEO van Ocean Village dacht niet dat het schip er ooit zou komen: “Toen we een jaar geleden werden benaderd door een Fins bedrijf dat een jacht als luxe hotel naar Gibraltar wilde brengen, vanwege de grote behoefte aan vijfsterren accommodatie, had ik mijn twijfels. Maar het is dankzij de waterbouwkundige experts toch gelukt een plek te creëren in de haven. We kijken uit naar de opening van het hotel te water!”

Kosten

Het project in de haven kost meer dan 45 miljoen euro, het schip kost naar verluid 150 miljoen euro. Het 142-meter lange Sunborn cruiseschip heeft ervoor gezorgd dat er iets minder ligplaatsen zijn. Op dit moment worden er pontons in de haven gelegd, om meer ligplaatsen te creëren. Daarnaast komt er een speciale loopbrug. Door de omvang van het cruiseschip zal ze onbedoeld dienen als windvanger, waardoor kleinere boten in de haven rustiger liggen dan voorheen.

Het cruiseschip krijgt diverse eet- en drinkgelegenheden, die ook voor mensen van buiten het schip beschikbaar zijn. Zo denken ze aan een Irish pub, casino en een Bar&Grill. “Het schip zorgt voor veel werkgelegenheid in de haven, denk ook bijvoorbeeld aan taxi’s voor de toeristen, tourbussen en souvenirwinkels”, aldus de CEO.

Drijvend hotel

Het drijvende hotel bestaat uit zeven verdiepingen, heeft 15.500 m2 oppervlak en biedt plaats aan 167 gasten in 186 kamers. Aan boord verblijven op het luxe cruiseschip is niet goedkoop, de kleinste kamer kost 230 euro per nacht per persoon. Wie het echt een luxe verblijf wil maken, kiest voor een van de 18 suites die rond de 2300 euro per nacht gaan kosten.

Het hotelschip is gebouwd in Maleisië en heeft een motor, om naar gibraltar te varen. Het schip de hele weg slepen, zou te duur zijn. Er zijn plannen om vergelijkbare hotelschepen in Noord-Amerika, Zuid-Azie, het Midden-Oosten en Rusland neer te leggen. Er ligt al een Sunborn hotelschip sinds 2002 in Finland. Ook dit schip is overdetop luxe en heeft zich gespecialiseerd in luxe spa-behandelingen. 

Tessa HeerschopCruiseschip zal nooit varen en blijft in Gibraltar

Reageer