Opvouwbare boot voor minder dan 5000 dollar

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

De lichtgewicht boot is in slechts 1 minuut in- en uit elkaar te vouwen. Bij de stand van de Quickboats op de Hiswa worden daarom presentaties gegeven om dit te bewijzen. Bij een wedstrijdje bootvouwen, kan één deelnemer de boot zelfs binnen 41 seconden uit elkaar halen.

Maar is zo’n boot wel stabiel? Volgens de verkoper kunnen er vier personen in meevaren. Alleen moet je oppassen met de motor achter de boot, wanneer deze te zwaar is wordt de boot onstabiel. Een buitenboordmotor van maximaal 6 pk wordt aanbevolen.

De Quickboat kost iets minder dan 5000 dollar, oftwel ongeveer 3600 euro. Het voordeel is dat de boot meekan op het dak van de auto en opgevouwen evenveel ruimte inneemt als een surfplank. Hierdoor kan je hem makkelijk in de schuur opbergen en meenemen op vakantie. Een gemiddelde sloep is een stuk duurder, dus voor wie af en toe een bootje wil varen is dit best een geinig ding van 3,7 meter lang.

We twijfelen nog steeds of dit bootje wel echt goed kan varen, maar dat gaan we een keertje uitproberen. Het in- en uitelkaar vouwen gaat in ieder geval heel makkelijk en dat is alvast een mooie ontwikkeling.

 

Tessa HeerschopOpvouwbare boot voor minder dan 5000 dollar

Reageer