Nieuwe hype: de KiteTender

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

Afgelopen editie van de North Sea Regatta wist de KiteTender met haar inschrijving de organisatie flink van haar stuk te brengen. Is het een kiter, een surfer of een zeiler vroeg menigeen zich af. Geen mast betekent blijkbaar niet dat je geen zeilboot bent. Een Kite is echter geen zeil maar een vlieger, dus ben je geen zeiler maar een kiter, terwijl je met een vlieger ook kan varen… Verwarring alom! We kunnen het er in ieder geval over eens zijn dat de KiteTender een boot is.

We hebben de boot ontwikkeld om laagdrempeliger op het water te kunnen zijn met het comfort van een volwaardige boot”, zegt bedenker Peter Renssen. Voeg daar de beleving en de snelheden van het kitesurfen aan toe en voila, een nieuwe hype is geboren.  

Renssen bedacht de KiteTender al enige jaren terug maar het bleek erg moeilijk om de juiste ontwerper en bouwer te vinden. Gelukkig kwam product designer Peter Schermer op zijn pad. Schermer ontwierp een concept dat zo out of the box was dat Renssen meteen enthousiast was. De KiteTender kreeg een negatieve boeg en een planerend vlak om maximale snelheid te genereren. Voornamelijk de acceleratie van de KiteTender is spectaculair en door de vlieger hoog boven de boot te sturen remt de boot af. De KiteTender haalt snelheden van rond de 15 tot wel 20 knopen. De KiteTender kost circa 5.000 euro.

Tessa HeerschopNieuwe hype: de KiteTender

Reageer