Spannend multiconcept

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Het concept Reversys is gebaseerd op de raceboten uit de jaren ‘20 die voornamelijk rijke noordelijke Amerikanen gebruikten om elkaar uit te dagen op het uitgestrekte water van de grote meren van Amerika.
De combinatie van een V-vormige romp, een retro dek over de volle lengte van de boot en de ver naar achter geplaatste cockpit  kenmerkt de Reversys. Haar radicale uiterlijk specifiek met bijpassend hardtop dak maakt de Reversys een opmerkelijke verschijning . Een wetenschappelijke aanpak gebruik makend van de laatste technieken en berekeningen en een out of the box ultra-klassiek design vormen samen een state of the art concept. De tulpvormige curven van haar flanken contrasteren met de verticale voorsteven en de lange romp met de oneindig lijkende lijnen van het dak.

De Reversys transformeert in drie verschillende typen:

Fast Commuter waarbij de achterste deur gesloten is, de ramen omhoog, en beide delen van het dak gesloten zijn. Deze modus is ideaal tijdens slecht weer of extreme hitte van de zon.

Sedan waarbij de achterste deur geopend is, de ramen omhoog zijn en alleen het achterste gedeelte van het dak geopend is. Zo is de cockpit afgesloten om veilig en beschermd te varen terwijl er door de passagiers beschut van de zon kan worden genoten.

Racer waarbij alle delen zijn geopend om volop van de buitenlucht en het varen kan worden genoten. In deze modus is ook het enorme zonnebed op het achterdek beschikbaar.

In de auto-industrie worden hardtops al jaren succesvol opgeborgen maar een oplossing voor de jachtindustrie was niet voorhanden. De Reversys past een oplossing voor het opbergen van de hardtop toe die, ondanks verschillende pogingen, nooit eerder is bedacht. Het achtergedeelte van het dak schuift onder het voorstuk en beide delen kantelen 180 graden en dalen zodat het dak transformeert in een achterdek.  

Het vier-koppige ‘Reversys team’ is naarstig opzoek naar financiële middelen om het concept om te kunnen zetten in een bouwnummer 1.

Tessa HeerschopSpannend multiconcept

Reageer