Banaangele boot kost 40.000 euro per week

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Olibamo is een 27,3 meter lang motorjacht en werd in 2011 gebouwd bij C-Boat in Italië. Het schip is dit jaar voor het eerst beschikbaar voor charter op de middellandse zee aan de westkust van Italië. Het schip is te huur voor 40.000 euro per week in de havens rondom Tocane, Sardinië, Capri en Ischia.

Olibamo is volledig gemaakt van roestvrij staal, zowel de romp als de bovenbouw. Als uitgangspunt zijn de capaciteiten van een sleepboot gebruikt, waardoor ze stabiel en sterk is en in ongunstige zee- en weersomstandigheden toch nog soepel kan varen. Maar dat zijn de vaarkwaliteiten, het interieur omschrijft de bouwer als een luxe villa of een vijfsterrenhotel.

Het 7,5 meter brede schip heeft veel ruimte aan boord om te zonnen. Binnen zijn de ramen erg groot, zodat er veel licht binnenvalt en opvarenden kunnen genieten van een panoramisch uitzicht. Het interieur is elegant afgewerkt en heeft een ruime salon met L-vormige sofo’s. Aan de eettafel is plek voor maar liefst acht mensen, dus de gehele Italiaanse familie kan aanschuiven voor die pasta di mama. Zij heeft deze gekookt in de indrukwekkende combuis die extreem luxe is uitgerust, waardoor een echte sterrenchef zich er direct thuisvoelt.

Het knalgele jacht heeft een diepe V-romp van 9mm dikte. Het vermogen komt van twee 875hp CAT motoren, die het mogelijk maken een zeer laag brandstofverbruik van 90 liter per uur te halen bij een kruissnelheid van 10 knopen. De topsnelheid is 14 knopen.

Het schip heeft twee garages, één voor een jetski en één voor een tender vna maximaal 500 kg.

Technische Details

Lengte 27,30 m .
Lengte waterlijn 23,87 m .
Breedte 7.50 m .
Diepgang 1.60 m .
Verplaatsing ca . 128.000 kg .Watertanks 3000 liter
Brandstoftanks 16.000 liter
Gast hutten 5
Beoordeling Service 5
3 crew cabines
Dienst crew 1
Maximale bezetting 20 personen.

Tessa HeerschopBanaangele boot kost 40.000 euro per week

Reageer