Alvast sparen: Glazen superjacht geïnspireerd op Lego

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Desautel is een student aan de California College of Arts & Architecture. Hij zag een wedstrijd om een boot te ontwerpen en besloot dat het tijd is om de esthetiek drastisch te herdefiniëren voor luxe superjachten. De veelzijdigheid van legostenen, die op verschillende manieren gestapeld kunnen worden en met verschillende soorten blokken toch een bouwwerk vormen, beïnvloedde zijn werk. Hij bedacht een manier om een luxe stapelschip te maken.

Het schip Glass is een modulair superjacht dat wordt opgebouwd in delen, vandaar de bijnaam legosuperjacht. Het schip wordt gebouwd op een SWATH-platform wat staat voor Small Water-plane Area Twin Hull. Op het platform kan van alles gebouwd worden en in elkaar geklikt worden. Liefst in kubieke vormen. Het platform meet 60 meter in lengte.

Om zoveel mogelijk licht in de afzonderlijke ruimtes te creëren, werkte Desautel met glas. Dit is allang geen kwetsbaar materiaal meer, denkt bijvoorbeeld aan kogelvrij glas. Alleen is het wel vrij prijzig, waardoor het niet altijd voor grote projecten wordt gebruikt. En zeker niet op zee. Maar als een wolkenkrabber een storm zonder kleerscheuren kan doorstaan, dan moet een superjacht dat ook kunnen.

Het superjacht Glass heeft 5600m2 oppervlakte en beschikt over een lift, woon- en werkruimte voor de eigenaar, een apart vertrek voor het personeel, zes gastenkamers, speelkamers voor de kinderen en nog veel meer luxe. De eigenaar heeft een privé lounge en een eigen vertrek. Met een grote trap, die lijkt op een trap van een luxe gebouw zoals een opera of casino, komen de gasten binnen in het luxe glazen superjacht.

Tot nu toe blijft het ontwerp bij een design en heeft nog niemand het schip besteld. Hoeveel het zou kosten bij productie is ook niet bekend.

Tessa HeerschopAlvast sparen: Glazen superjacht geïnspireerd op Lego

Reageer