Nieuw op het water: Speedboot met 1100 pk Rolls-Royce motor van 3 miljoen euro

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

De Aeroboat is zo exclusief dat er slechts 10 stuks van gebouwd worden. De motor is ene Merlin V12 en werd oorspronkelijk ontworpen voor de Spitfire-vliegtuigen van de Engelse Luchtmacht. Iedere motor in de speedboten heeft een certificaat waarin de echtheid wordt bewezen. Want de motoren komen dus echt uit vliegtuigen die zijn gebruikt in de Tweede Wereldoorlog en missies daarna.

Zo’n exclusieve boot is natuurlijk niet gratis. De maker wil er maar liefst drie miljoen euro voor zien. Dat is zelfs duurder dan de Mercedesboot die we afgelopen jaar op de Monaco Yacht Show zagen of de Limousine boot voor superjachten.

Spitfire

Niet alleen de motor, maar ook het design is geïnspireerd op de Spitfire gevechtsvliegtuigen. De gaspedalen en schakelapparatuur lijken op een cockpit in plaats van een stuurhut.

De 14,64 meter lange speedboot wordt volledig in Engeland gebouwd. Diverse materialen zoals carbon, kevlar en hout worden gebruikt bij de bouw. De afwerking is custom built en kan dus aangepast worden aan de wensen van de miljonair die deze Rolls-Royce gadget koopt.

Het schip is te bewonderen op het Salute to Style zomertuinfeest op de Hurlingham Club van 16 t/m 19 juli. Entreetickets kosten alleen al meer dan 50 euro.

Iedereen die wil het zeeschip te zien in het vlees moet de Salute to Style zomer tuinfeest op de Hurlingham Club op 16 juli – 19 juli bij te wonen . Het goedkoopste ticket is £ 49,20 , voor het geval je het je afvragen . Aanzienlijk goedkoper dan de £ 2 miljoen tot € 3 miljoen vraagprijs voor de Aeroboat.

Technische details

Lengte: 14,64 meter
Breedte: 2,94 meter
Gewicht: 7700 kg
Passagiers: 7
Motoren: 1600 – 2100 pk
Max. snelheid: 50 knopen
Maximaal 10 boten in productie
Werf: Green Marine

Tessa HeerschopNieuw op het water: Speedboot met 1100 pk Rolls-Royce motor van 3 miljoen euro

Reageer