Overname North Sails Europa

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

North Sails Europa opereert in 13 landen en heeft productievestigingen in zes landen. North Sails Europa en Nieuw-Zeeland werken nauw samen met zeilteams die uitkomen in de America’s Cup, Vendee Globe en Volvo Ocean Race.

De Europese activiteiten zullen gericht blijven op het ontwerp van North Sails exclusieve merk zeilen 3Di en 3DL, en het produceren van zeilen voor jachten van alle soorten en maten. Daarnaast zal ‘One Design’, de afdeling die zeilen produceert voor circa 150 One Design boten, een peiler voor North Sails in Europa blijven.

North Sails Europa behaalde in 2013 een omzet van meer dan 56 miljoen euro. De totale ondernemingswaarde voor het bedrijf is 30 miljoen euro.

Peter Dubens, directeur van Oakley Capital Investments becommentarieerde :

“We zijn verheugd met de overname van een iconisch merk als North Sails. Met de overname van de Europese distributeur en licentiehouder zal North Sails een naadloze dienstverlening, producten en technologie op een wereldwijde basis realiseren.”

Ib Andersen, voorzitter North Sails Europa verklaarde:

“Ik ben ontzettend blij dat Tom Whidden , CEO van North Technology Group, en ons team erin geslaagd zijn om de Noord-Amerikaanse en Europese groepen samen onder nieuwe dynamiek bij Oakley Capital onder te brengen. De consolidatie zal ons vermogen om de beste zeilen, service en de toonaangevende technologie te verstrekken, aan de zeil-industrie versterken.”

Tom Whidden, CEO, North Technology Group commentaar:

“We zijn zo blij dat North Sails Noord-Amerika en North Sails Europa eindelijk één zijn. Door dit gemeenschappelijke eigendom en beheer zal de North Sails Groep haar waardevolle middelen en talent beter kunnen bundelen van een wereldwijd team van experts zeilmakerij. Samenwerking van ontwerp, engineering , technologie en wereldklasse productie zal synergie creëren en ervoor te zorgen dat North Sails in de voorhoede van zeilmakerij ontwikkeling blijft.”

Tessa HeerschopOvername North Sails Europa

Reageer