Dit is het superjacht van Bono: Cyan Yacht

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Cyan heeft een lengte van 42,7 meter. Maar liefst twaalf gasten kunnen comfortabel overnachten op het superjacht dat 19 knopen kan behalen met twee 2285 pk MYU-Motoren, een gemiddelde snelheid voor superjachten. De kruissnelheid is 12 knopen per uur.

Saaie naam

Cyan werd in 1997 gebouwd als Renalo, maar door Bono van U2 omgedoopt tot Cyan. Een nogal saaie naam, want Cyaan is de kleur waarin hij het liet overspuiten, een soort blauw/groen vergelijkbaar met turkoois.

Het schip werd bij Codecasa Yachts in Italië gemaakt en kreeg al in 1999 een totale refit. Blijkbaar was er een grondige verbouwing nodig in het toen pas twee jaar oude superjacht.

Hoofdprijs

Bono kocht het schip overigens niet zomaar, hij charterde in 2007 eerst het schip voor een vakantie met familie. Pas in 2008 kocht hij het superjacht dat ongeveer 25 miljoen euro waard was op dat moment. Overigens wordt gefluisterd dat hij flink afdong op het superjacht en slechts 15 miljoen betaalde. Maar bedenk: Dit was voor de crisis, dus het kan best zijn dat hij destijds de hoofdprijs betaalde.

Interieur

Het interieur is van grote luxe met op iedere kamer grote plasmaschermen, dvdspelers en satelliet-tv’s, je wil natuurlijk niet een aflevering over U2 missen op tv. De laatste refit stamt uit 1999, dus waarschijnlijk is het interieur inmiddels wel wat verouderd.

Het superjacht is speciaal ingericht voor bekende sterren en daarom is er een cabine direct naast de VIP-room, waar de bodyguard kan slapen. Maar ook een nanny kan daar slapen, als er kinderen aan boord zijn. De eigenaar kan druk doorwerken, want er is een aparte studeerkamer. Dit is handig wanneer het schip gecharterd wordt, want Bono zal je niet snel achter een bureau zien.

Er is rekening gehouden met het grote aantal gasten dat kan overnachten, dus overal zijn grote eettafels geplaatst. Zo is er altijd genoeg plek voor iedereen tijdens het diner.

Opvallend genoeg is er geen studio of discotheek aan boord. Wel heeft het superjacht een ingebouwde muziekinstallatie t.w.v. een paar ton en is er een kleine piano, maar er zijn dus geen plekken om te feesten. Blijkbaar is dit een familieboot en geen partyschip.

Ook de Gym is een beetje karig. Sommige schepen hebben een volledig ingerichte sportruimte, maar hier zien we slechts twee apparaten in een hoekje aan boord staan. Ook is er geen volledige Spa, maar een kleine massagetafel. Dit schip is duidelijk door een Ierse vent als Bono aangeschaft die niet van poespas als wellness houdt. Lekker vissen en een biertje drinken aan dek en verder niet zeuren.

Speelgoed

Op het dek is een luxe jacuzzi waar de gasten heerlijk kunnen ontspannen. Daarnaast liggen er diverse watersportgadgets in de garage voor de gasten om zich te vermaken op zee. In de garage liggen een 6,5 meter lange Novurania tender met een motor van 190pk, een 4 meter lange tender met een 80pk motor, een Yamaha VX110 Deluxe Waverunner, een tweepersoons Yamaha GP1300R Waverunner, een surfplank, twee opblaasbare kayakken, diverse wakeboards, waterskis, een banaan en donut voor achter een snelle motorboot, snorkelapparatuur en visgereedschap. Wie zich nu nog verveelt is gewoon echt te verwend.

Charter

Bono is de beroerdste niet ondanks dat hij één van de rijkste artiesten ter wereld is, stelt hij zijn schip gewoon beschikbaar voor charter. Voor slechts 175,000 euro in het hoogseizoen mag u een weekje varen met de 17-jarige dame van Bono. In de zomer ligt het superjacht in de Middellandse Zee, in de winter verhuist ze naar de overkant van de Atlantische Oceaan en verwelkomt ze in het Caribisch gebied rijke Amerikanen die op vakantie gaan.

Werf

De werf waar het superjacht gebouwd werd is Codecasa , dat in 1825 werd opgericht en houten boten bouwde.

In 1997 bouwde de werf het superjacht voor een anonieme investeerdersgroep, die het schip bouwden voor charter en verkoop.

De Italiaanse jachtbouwer heeft boten verkocht aan bekende namen zoals mode -ontwerpers Giorgio Armani , Domenico Dolce en Stefano Gabbana.

Schip zien

Wie de Cyan met eigen ogen wil bewonderen op vakantie, kan op MarineTraffic volgen waar ze vaart. Op dit moment ligt ze bij Mallorca, maar grote kans dat ze komende zomer ook nog Ibiza, St. Tropez en Monaco aandoet. Of Bono dan aanwezig is, blijft een verrassing.

Technische details Cyan

Type / Jaar: Codecasa Yachts 1997
Refit: 1999
L.O.A.: 48.70m (159 ‘9 “)
Breedte: 9,50 m (31 ‘2 “)
Bemanning: 11
Charter Gast: 12
Hutten: 6
Maximale snelheid: 19 knopen
Motoren: 2 x 2285 pk MYU
Cruise snelheid: 12 knopen
Charter Locaties St. Martin / St Maarten, St Tropez, St Barts, Mediterraan, Franse Riviera, Frankrijk, Corsica, Caribisch gebied.

Tessa HeerschopDit is het superjacht van Bono: Cyan Yacht

Reageer