Cursus Werken op een superjacht

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De wervingsttekst is verleidelijk: “Een baan waarbij je goed verdient, geen aanvangsopleiding nodig hebt en werkt in de Middelandse zee of Cariben. Deze droombaan wordt werkelijkheid als je kiest voor werk op een superjacht. Superjachten zijn grote privé jachten met rijke eigenaars en een jonge bemanning van 7 tot 25 personen. Het startsalaris is ca € 2500 per maand netto. Met deze cursus zet je de stap naar vast of vakantiewerk op een superjacht.”

Maar is dit wel echt zo? Voor een baan op een superjacht moet je niet zomaar enthousiast zijn, maar je moet bereid zijn lange tijd van huis te werken, in een kleine ruimte te slapen met meerdere personen, lange tijd in dezelfde haven door te brengen en je altijd dienstbaar op te stellen tegenover een eigenaar. Ook lijkt het loon te passen bij een schipper, maar niet een stewardess. Of zij werkelijk 2500 euro netto per maand aftikt is maar de vraag. 

Het koppel dat de cursus aanbiedt, voer samen op schepen, waarbij de man de schipper was. Ja, dan is het wat makkelijker toeven. Maar voor de meeste werknemers betekent een jaar aan boord een eenzame tijd.

Hoe het werk in de Cariben is, weten wij niet. Maar in Europa is het vaak geen pretje, net zo min het een lolletje is om te werken op een cruiseschip

Wie toch nog geïnteresseerd is en 100 euro overheeft, kan zich aanmelden bij Joshhandhope. In ieder geval kunnen de cursusleiders je wellicht aan de juiste connecties helpen.

En lukt het je om aan boord te werken? Wellicht kun je ons dan mailen en een blog bijhouden voor Nautica!

Tessa HeerschopCursus Werken op een superjacht

Reageer