Russische miljardair presenteert de meest vreemde superjachten

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De Rus Vasily Vasilievich (38) is van huis uit een zakenman en verdiende zijn geld in het bankwezen. Maar ook miljardairs hebben hobby’s en dus presenteert de rijke Rus tegenwoordig zelfontworpen superjachten online. Omdat Vasilievich geen scheepsbouw achtergrond heeft, laat hij zich niet remmen door wat wél en niet mogelijk is. Hij verzint gewoon een concept en presenteert dat. Over de uitvoering maakt hij zich pas zorgen als iemand daadwerkelijk ooit zijn ontwerp bestelt. 

Drie ontwerpen

Dit jaar presenteert Vasily Vasilievich meerdere ontwerpen voor superjachten, de opvallendste drie zijn de Red Shark, Manhattan en Mississippi. 

Red Shark

Red Shark is een vuurrrood superjacht van maar liefst 75 meter lang. Het agressieve uiterlijk moet de gevaarlijke figuren representeren die in de wereld van het grote geld rondzwemmen.

Manhattan

Superjacht Manhattan is geïnspireerd op skyscrapers uit New York. De stalen opbouw met glas moet de indruk wekken dat er een stad voorbij komt varen.

Mississippi

De raderboten op de Mississippi spreken tot ieders verbeelding, dus waarom zou zo’n groot rad niet in een superjacht verwerkt worden? Het superjacht is verder vrij netjes afgewerkt en doet niet denken aan een boot van de eind 19de eeuw. Wel valt ze enorm op en nu is de vraag: Werkt het rad en maakt het geluid? En kan het wellicht energie opwekken?

Monaco Yacht Show

De superjachten roepen veel vragen op, bijvoorbeeld of de uitwerking wel haalbaar is. Deze vragen kunnen we de Rus voorleggen op de Monaco Yacht Show in september waar de miljardair zijn ontwerpen zal presenteren. Wellicht spreekt een Nederlandse jachtwerf hem even aan en kunnen ze samen rijke Russische miljardairs als klanten binnenhalen?

Tessa HeerschopRussische miljardair presenteert de meest vreemde superjachten

Reageer