Zeeland zeilt zomers deze week

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Persbericht

In 2014 verlegt de Deltaweek haar grenzen: we gaan midweeks twee dagen wedstrijdvaren op het Grevelingenmeer, de Veronicarace wordt gehouden op zaterdag 5 juli (ipv op vrijdag) en we verwelkomen op 28 en 29 juni een groep Kwarttonners als onderdeel van de Dutch Quarter Ton Cup.

We gaan naar de Grevelingen
Door een nieuwe samenwerking met 3 jachthavens in de Zeeuwse Delta maken we dit jaar een uitstap naar het Grevelingenmeer. Op maandag gaat het op de Oosterschelde naar Bruinisse, met overnachting in de jachthaven Bruinisse. Op het getijdeloze Grevelingenmeer wordt op dinsdag geracet naar het westen van de Grevelingen, waar overnacht wordt in Marina Port Zélande. Op woensdag gaat het terug richting Bruinisse met overnachting aldaar en op donderdag is het weer wedstrijd naar Wemeldinge over de vertrouwde Oosterschelde. Hiermee biedt de Deltaweek de traditionele deelnemers een interessant nieuw wedstrijdwater aan; bovendien voelen de zeilers op de Grevelingen zich misschien aangesproken door een paar fijne en ongedwongen wedstrijden op hun eigen water. 

Een extra overnachtingsvoucher per wedstrijddag in een van de 3 havens
Vanzelfsprekend blijven de overnachtingen in de aankomsthavens tijdens de Deltaweek telkens gratis ! De nieuwe samenwerking met deze drie jachthavens brengt mee, dat ieder deelnemend jacht bovendien per wedstrijddeelname (op iedere dag van de Deltaweek) een op bootnaam gestelde voucher krijgt voor een overnachting in één van deze drie havens: Jachthaven Wemeldinge, Jachthaven Bruinisse en Marina Port Zélande, te gebruiken in het seizoen 2014.

De Veronicarace verhuist naar zaterdag
De Veronicarace verhuist naar zaterdag 5 juli, wellicht een voordeel voor die schippers die makkelijker een bemanning samenstellen voor het weekend dan voor een werkdag. Verder wordt de Veronicarace opengesteld voor doubble-handed inschrijvingen, waardoor die meetelt als evenement in het Short-Handedcircuit. Zoals altijd telt deze mooie wedstrijd mee voor het ORC-Clubkampioenschap, evenals de wedstrijd(en) op zondag 6 juli.

Kwarttonners doen mee aan de Deltaweek
Er varen nog enkele honderden boten rond die ooit ontworpen werden volgens de ¼-tonregels. Inmiddels zijn deze jachten “jong-bejaard”, maar steeds meer eigenaars poetsen hun boten af en varen met hun bemanningen enthousiast wedstrijden. In 2014 beslaat de Dutch Quarter Ton Cup 4 weekends, waaronder het eerste weekend van de Deltaweek (28-29 juni). Ook andere eenheidsklassen doen weer me, zoals de Melges en MaxFun25 en de J-22 – ook in het eerste weekend – en de Flying Dutchman in het tweede weekend.

Tessa HeerschopZeeland zeilt zomers deze week

Reageer