Gorinchem krijgt morgen een luxe salonboot

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Tekst: Johan den Bliek

De Dudok is vergelijkbaar met de salonboten bij het exclusieve Amstelhotel in Amsterdam en stamt uit 1904. De exclusiviteit maakt de boot bijzonder geschikt voor zakelijke doeleinden. Maar ook particulieren kunnen de, met steun en inzet en niet te vergeten de expertise van het Gorcumse en regionale bedrijfsleven gerestaureerde, Dudok huren om te genieten van ons prachtige rivierenlandschap van Maas, Waal, Merwede en ook Linge.

Gorinchem wil zich steeds meer richten op watertoerisme. In de regio worden daarom ook kayaks verhuurd. Met maximaal zes personen beschikt u voor 10 euro een hele dag over dit zeer duurzame voertuig en kunt u in alle vrijheid varen op de Linge in de richting van Geldermalsen, het Kanaal van Steenenhoek tot aan Hardinxveld-Giessendam of het Merwedekanaal tot aan Meerkerk.

Voor mensen die zelf met de boot komen, worden fietsen verhuurd bij de Lingesluis voor 8,50 euro per dagdeel. De Lingeroute of Rondje Pontje zijn veelgereden routes, waarbij je het water oversteekt met één van de veren.

Interieur Dudok

In de sfeervolle salon bevinden zich 12 vaste zitplaatsen, gestoffeerd met mooi rood velours. De uitklaptafel is afgezet met brons, de warme teakhouten aftimmering geeft een luxe gezellige uitstraling. De salon is voorzien van verwarming. Aan boord is een keuken/minibar, garderoberuimte en toilet.

De rondvaarten zullen ongeveer 1,5 uur duren, de charter voor groepen is beschikbaar voor een hele dag inclusief personeel.

Informatie over verhuur van de Dudok: info@lebonapart.nl

Tessa HeerschopGorinchem krijgt morgen een luxe salonboot

Reageer