Met dit G-shockhorloge van 500 euro ben je direct dé man

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De G-Shock Gulfmaster GWN-1000 presenteert zich als een unisekshorloge, maar bij opening van de luxe zwarte metalen verpakking blijkt al snel dat de kast veel te groot is voor een vrouwelijke pols. Het zwarte horloge is lichtgewicht en kan makkelijk gedragen worden bij het duiken of zeilen, maar straalt toch echt mannelijkheid uit. Maar de dichtstbijzijnde man weet wel raad met het horloge en doet hem trots direct om zijn pols.

Enorm groot

De Casio met Smart Access Technologie is zoals gezegd enorm groot, maar voor sommige mannen geldt ‘hoe groter, des te beter’. Omdat de kast netjes is afgewerkt en een mat zwarte kleur heeft, doet het horloge niet patserig aan. In tegendeel, het straalt sportiviteit uit. Ook roept het vragen op bij mensen, wanneer de proefpersoon er een dag mee loopt, krijgt hij van diverse mensen de vraag of hij van duiken houdt. Niet zo gek, want het horloge is geschikt tot 200 meter diepte. Dat is meer dan een mens aankan, dus je weet zeker dat het uurwerk waterdicht is. Overigens kan het uurwerk ook tegen grote hoogte en kan het tot 10 km hoogte blijven functioneren. Een speciale meter geeft aan hoe hoog je bent op aarde, of deze gadget ook in het vliegtuig werkt hebben we nog niet kunnen uittesten, waarschijnlijk is het vooral interessant bij wandelingen in de bergen.

Gadgets

Het nieuwste horloge van G-Shock vraagt om een ontdekkingsreis, want naast een uurwerk is de gadget uitgerust met nieuwste Triple sensor techniek voor het meten van de richting, atmosferische druk (barometer voor het voorspellen van het weer), hoogte en temperatuur.

De ‘solar powered en radio controlled’ technologie (zonnecellen) zorgt ervoor dat dit horloge 10-12 jaar blijft functioneren op één batterij en altijd op tijd staat.

In de Oceaan

Het horloge is uitermate geschikt voor sporten op zee. Zo is het voorzien van een luchtdruksensor die weersveranderingen voorspelt, een kompas om een bestemming te bepalen en een getijdengrafiek met de maanstand. Een stormalarm geeft de drager een signaal bij drastische veranderingen in luchtdruk, wat vooral watersporters zoals zeilers en kiters zal interesseren.

Daarnaast is de kast natuurlijk schokbestendig en kan die ook behoorlijk wat klappen voorduren met een extra sterk scherm van mineraalglas. Alle zichtbare metalen onderdelen en schroeven zijn gemaakt van titanium en daarmee bijzonder resistent tegen roest en corrosie. Juist zeewater zorgt extra snel voor roest, maar daar hoef je bij dit horloge dus niet bang voor te zijn.

Zendergestuurd

Het nieuwe horloge is meer een computer dan een uurwerk, want de tijd wordt radiografisch doorgegeven. Hierdoor staat is het horloge altijd op tijd en weet het zelfs of de zomer- of wintertijd is ingesteld.

Stopfunctie

Speciaal voor wedstrijden zit er een stopwatchfunctie op het horloge. Wie dagelijks een notificatie wil krijgen op een bepaald moment, kan de countdowntimers instellen. Je krijgt dan iedere dag een piepje op een tijdstip. Je kunt ook verschillende tijdstippen instellen, bijvoorbeeld om de vijf minuten piepen, wat handig is bij intervaltrainingen.

Armband

De armband is gemaakt van resin. Dit is een kunsthars en dankzij de extreme houdbaarheid en flexibiliteit het ideale materiaal voor watersporters.

Conclusie

Het horloge blijkt ondanks het grote formaat, uitermate licht draagbaar. De armband zit volgens de proefpersoon uiterst comfortabel. De grote multifunctionaliteit maakt dat het horloge een soort minicomputer voor watersporters aan de pols is. Het horloge straalt uit dat je van duiken houdt en vaak op het water te vinden bent, daarnaast heeft het zoveel functies dat je indruk kunt maken op je entourage. De maanstand, getijdestand, het weer: Jij weet zonder op je smartphone te kijken of je naar het strand kan voor een dag kitesurfen of zeilen. Je bent de man met dit horloge en dat weet je wanneer je bijna 500 euro aftikt bij de kassa.

Technische details Casio G-Shock GWN-1000

Kastvorm            Speciaal

Kastmateriaal    Staal

Geslacht              Heren

Uurwerk              Quartz, Solar Powered

Afmetingen        44.9 mm x 55.8 mm

Kasthoogte         16.20 mm

Wijzerplaat         Led-Display, Zwart

Horlogeband      Kunststof

Horlogeglas        Gehard Mineraalglas

Dieptebereik      200m

Functies               Multifunctioneel

Garantie              2 Jaar

Overige               Doornsluiting

Collectie              G-Shock Gulfmaster

Tessa HeerschopMet dit G-shockhorloge van 500 euro ben je direct dé man

Reageer