En de prijs voor de meest rare bootnaam gaat naar…

In Coverstory, Motorboten, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De WallyAce WallyKokoNut is een 26-meter lang motorjacht uit 2013 geschikt voor tien gasten in vier hutten plus vier bemanningsleden.

Het schip valt op door haar enorme buitenruimte, maar liefst 128m2 is op twee dekken beschikbaar voor ontspanning. De salon binnen meet maar liefst 50m2.

De VIP-hut biedt direct toegang tot het terras, vanwaar een mooi uitzicht is op zee. De bemanning heb je geen last van, want die hebben een eigen toegang tot het schip, uit het zich van de gasten. Tevens kunnen die naar de garage, waar de tenders en toys liggen.

Weinig verbruik

Het aandrijfsysteem wordt gekenmerkt door motoren die weinig RPM maken en daardoor lage trillingen, een laag geluidsniveau en een laag verbruik hebben. Ook hebben ze volgens de verkoper weinig onderhoud nodig en een lange levensdoer. De WallyKokoNut haalt bij 10 knopen, 1300 RPM en 3000 nautische mijl. Daarbij verbruikt het motorjacht ongeveer 7 liter brandstof per mijl. Dat is inderdaad een vrij laag verbruik voor een 26-meter lang schip van 90 ton met tien gasten en vier crew. 

Dekken

De WallyKokoNut heeft drie dekken. Het bovenste dek heeft 60 vierkante meter zonneterras en 6 ligbedden, een volledig ingerichte bar met ober (ja, die krijgt u erbij) en drie banken met zitplaatsen voor 8 tot 10 personen.

Het tweede dek is het hoofddek en meet 120m2. Er zijn twee sociale ruimtes ingericht, met een tafel en stoelen voor 8 tot 10 personen en een achtedek met een eet-lounge-gebied.

Het derde dek meet 95 m2 en is het servicedek en de ruimte waar de gastenverblijven zijn.
 
Interieur en styling

Het interieur styling is eenvoudig en fris, met walnoot houten schrijnwerk en parelgrijs gekleurde stof.

De WallyKokoNut is ingericht voor gezinnen en chartermogelijkheden. Ttwee grote tweepersoons hutten en twee aparte hutten bieden ruimte voor maximaal 10 personen (twee hutten hebben extra pullmanbedden). Alle hutten hebben een eigen suite.

De tweepersoonshutten zijn op het achterschip en hebben een uitgang op het terrason-thesea met directe toegang tot het water.

De bemanningen het servicegebied zijn voorin, gescheiden van de gasten. De machinekamer en garage zijn ook hier te vinden. De bemanningsverblijven zijn geschikt voor vier personen slapen in twee dubbele hutten.

Bouw

WallyAce 26m is een semi-custom lijn gebouwd. De romp is 50% dikker dan vereist door de Classification Register, het aanbieden van maximaal drie keer de verplichte stevigheid en taaiheid, een ware rond-dewereld kruiser bieden. 

De Monaco Yacht Show is van 24 t/m 27 september. Het jacht kan bezocht worden op aanvraag bij Wally stand Dh6 Quai de L’Hirondelle.

Wie de vraagprijs van 5,5 miljoen euro voor de WallyKokoNut niet kan betalen, kan haar wellicht een week charteren. De prijs is $67,800 voor een weekje varen met dit luxejacht.

Technische details WallyKokoNut

Bouwjaar: 2013
Werf: Wally
Lengte over alles 26,23 m (romp 23,95 m)
Maximale Breedte 7,75 m
Diepgang 1,75 m
Verplaatsing 94 ton
Brandstoftanks 15.000 liter
Zoet water tanks 3.000 liter
Motoren 2 x Caterpillar C12 390 pk
Max snelheid 12 knopen
Range 3.000 nm @ 10 knopen
Accommodatie 10 gasten + 4 crew
Scheepsbouwkunde Wally / Allseas
Styling Wally + Luca Bassani
Interieurontwerp Wally + Luca Bassani
Bouw Composite GRP / carbon Certificering
CE categorie A

Tessa HeerschopEn de prijs voor de meest rare bootnaam gaat naar…

Reageer