Roestvrij stalen boottrailers moeten de nieuwe hype worden

In Coverstory, Motorboten, Openboten by Tessa HeerschopReageer

Door Hannes van de Stadt, voormalig Hoofdredacteur Jachtbouw Nederland

De Hiswa te water is deze week in Amsterdam, maar Vanclaes wacht met de introductie van de nieuwe trailers tot de Hengelsport Outdoor Fair 2014 in Mourik bij Tiel op 6en 7 september. Dan laat het merk voor het eerst de nieuwe laaggeprijsde Basic RVS bootrtrailer zien.

Hoge kwaliteit

De nieuwe Vanclaes Basic RVS boottrailer is uniek door zijn prijsstelling en kwaliteit. In Nederland en in heel Europa is er geen boottrailer op de markt van een dergelijke hoge kwaliteit tegen een zo normale prijs.

Ondanks de topkwaliteit en de uitgebreide standaard uitrusting ligt Vanclaes Basic RVS boottrailer met zijn prijzen onder die van andere kwaliteitsmerken in Europa. Niet de prijzen van hun meest opgeklopte versies, maar de prijzen van de budget, economy en basic uitvoeringen. Dus lagere prijzen voor kwalitatief betere en functionelere producten.

Waterdichte LED verlichting

Vanclaes Basic RVS boottrailer is kwalitatief top omdat hij helemaal van roestvast staal is, door de standaard olie gevulde wiellagers en de inmiddels befaamde waterdichte LED verlichting zonder lichtbalk. Bij een Vanclaes hoeft er geen lichtbalk verwijderd te worden bij het in en uit het water laten. De bekende oranje streep- en krasvrije rollers zien we ook op de Vanclaes Basic RVS boottrailer.

Vanclaes kreeg vorig jaar op de METS te Amsterdam voor de custom built boottrailers de prestigieuze DAME Award.

‘Deze, met niets anders op de boottrailer markt te vergelijken Vanclaes Customshop boottrailer, verkoopt zowel in Nederland als in de landen om ons heen, volgens verwachting goed’, aldus de directeur van Vanclaes, Stian Duijvelaar.

Met de Vanclaes Customshop boottrailer bedient het bedrijf uit Alphen aan de Rijn het topsegment van de markt en met de Vanclaes Basic RVS boottrailer gaan zij op de volumemarkt volop de concurrentie aan.

De nieuwe generatie boottrailer

Vanclaes: ‘Een boot op een trailer vervoeren, is niet nieuw. Wel nieuw is het gebruik van RVS en onderdelen, zoals de waterproof verlichting die een aparte lichtbalk overbodig maakt, waterdichte oliegevulde lagers en aan de constructie vast gelaste hijsogen. Al deze en andere innovaties maken Vanclaes boottrailers met recht de nieuwe generatie boottrailer.”

Hengelsport Outdoor Fair 2014, recreatiepark Eiland van Maurik bij Tiel 6 en 7 september 2014.

Tessa HeerschopRoestvrij stalen boottrailers moeten de nieuwe hype worden

Reageer