107-meter lang superjacht Ulysses met een splash te water gelaten in Noorwegen (Video)

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het 107 meter lange expeditie support schip werd gebouwd bij Kleven werf in Ulsteinvik, zo meldt de lokale krant The Local. Het schip is ontworpendoorMarinTeknikkASin Noorwegen,werd met succes gelanceerd, zonderenige problemen.

De eigenaren, Robyn en Graeme Hart uit Nieuw-Zeeland, waren aanwezig tijdens de lancering. Het echtpaar deelt een geschat fortuin van, houd je vast, 7.000.000.000 dollar. Graeme Hart wordt  met zijn 7 miljard beschouwd als de rijkste man van Nieuw-Zeeland.

Lange tochten

‘Ulysses’ is ontworpen voor lange tochten in ruw water met een luxe ervaring. Het is uitgerust met een helikopterdek, hangar, zwembad, hot tub, en accommodatie voor 60 personen. Het schip is naar schatting tussen de 300 kosten en 400 miljoen kronen waard (36,8 en 50 miljoen euro). Nu denk je wellicht: Dat is niet veel geld voor een superjacht en dat klopt. Maar dit is dan ook het supportvessel van een ander superjacht. Dit schip is dus een soort bijboot van een nog veel luxer jacht. Ondanks dat kun je een mooie tocht maken met het schip, want ze is geschikt voor alle wateren ter wereld, zelfs de ijswateren rond de Polen.

Schip voor schip voor schip

Het schip is tevens erg luxe ingericht en heeft een eigen jacuzzi en een tender aan boord van maar liefst 21 meter. De Ulysses is dus zelf een support vessel voor een superjacht, maar heeft aan boord een eigen support vessel van 21 meter, dat waarschijnlijk op haar beurt ook weer een tender van rond de 7 meter aan boord heeft. Zo kun je schepen blijven bouwen!

Overigens had Hart al een superjacht dat Ulysses heette, maar dat heeft hij dit jaar verkocht.

Hier de video:

Tessa Heerschop107-meter lang superjacht Ulysses met een splash te water gelaten in Noorwegen (Video)

Reageer