Eiland in de Maldiven te koop voor miljardair

In carousel, Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De nieuwe eigenaar hoeft niet bang te zijn dat hij geld verliest, want het Maldivische eiland in de Indische Oceaan komt compleet met bouwvergunningen voor een luxe hotel resort en spa op de markt. Het eiland heeft ook een natuurlijke haven waardoor boten en watervliegtuigen af kunnen meren zonder de natuur al te veel schade aan te richten.

Orivaru
Orivaru is een tropisch eiland paradijs in het noorden van de Malediven met een oppervlakte van 14 hectare en is een van de 71 eilanden van de Noonu Atoll op ongeveer 100 mijl ten noorden van de Maldivische hoofdstad Male. Slechts 13 van de eilanden zijn bewoond het dichtstbij het eiland dat te koop staat ligt het eiland Minaavaru op 5 km afstand waar het luxe Hilton resort en spa zijn gevestigd.

Duiken
De Malediven zijn een zeer populaire bestemming voor scuba duikers vanwege de mooie koralen en het veelzijdige oceaanleven. Niet zo handig om daar dan resorts en hotels te gaan bouwen, maar de overheid heeft geld nodig.

De witte zandstranden en de geweldige zonsondergangen hebben ervoor gezorgd dat de Maldiven een populaire bestemming zijn voor huwelijksreizen. Maar ook avonturiers varen graag naar de Maldiven, vanwege de vele onbewoonde eilandjes. De eilanden zijn bedekt met palmbomen en hebben een rijke flora en fauna.

Tourisme
Het ministerie van Toerisme heeft een vergunning afgegeven voor een vijfsterrenhotel op het eiland. Niet alleen op dit eiland mag gebouwd worden, maar er mogen maar liefst 100 vijfsterrenhotels bijkomen. Ook is er toestemming gegeven voor de bouw van watervilla’s, voor nog rijkere toeristen. Een beetje zonde is het natuurlijk wel, want iemand die alleen op een eiland gaat wonen of het bezoekt met een bootje, is heel wat anders dan een groot vijfsterrenresort met alle vervuiling van dien. Het hotel dat het ministerie voor ogen heeft bestaat uit restaurants, lounges, zwembaden, welness, spa en andere luxe faciliteiten. Een groot deel van de natuur moet wijken voor de oppervlakte van het resort.

Energie
De energie op de Maldiven komt voornamelijk van op diesel werkende generatoren. Maar liefst 15% van het BNP gaat op aan deze energievretende machines. De regering wil daarom dat het land in 2020 klimaatneutraal is en met windenergie werkt. De Italiaanse ontwerper Michelle Puzzolante werkt daarnaast aan drijvende resorts met zonne-energie.

Interesse
Wie het eiland wil kopen, moet aantonen minstens 14 miljoen dollar te investeren. De ontwikkelaar mag daarna doen wat hij wil en een luxe resort creeeren. Het eiland blijft wel in erfpacht van de Maldivische regering. Een Russische investering heeft onlangs een eiland voor 65 miljoen dollar gekocht, dus dit eiland is met 14 miljoen een schijntje. Met slechts 45 minuten per watervliegtuig ben je verwijderd van de Male International Airport, hoe lang het varen is vanaf Nederland is niet bekend.

Tessa HeerschopEiland in de Maldiven te koop voor miljardair

Reageer