Met Star Clippers varen we naar de horizon

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Op uitnodiging van Star Clippers mocht Nautica zeven dagen lang genieten van een royale cruise. Op een 19e eeuws zeilschip voeren wij van Mallorca naar Formentera, Valencia, Ibiza en Sant Carles de la Rapita om vervolgens weer aan te komen op Mallorca. Het bleek een reis te worden om nooit te vergeten.

Rederij Star Clippers vaart over de hele wereld met haar luxe zeilschepen. De mooiste bestemmingen op aarde zijn hierdoor op unieke wijze binnen handbereik. Star Clippers Star Clippers beschikt over drie luxueuze, middelgrote schepen. Of je graag wil varen op de Caribbean, een grote oceaanoversteek van Malaga naar Barbados wil maken of dat je wat dichter bij huis wil blijven en kiest voor de reis van Rome naar Lissabon. Bij Star Clippers is alles mogelijk.

Sfeer

De sfeer aan boord is gemoedelijk, het personeel zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt én het uitzicht is ongelofelijk. Als ik in de mast klim (wat mogelijk is op de schepen) kijk ik naar een prachtige skyline: de ondergaande zon, de deinende golven, de muziek aan boord. Dit is perfectie!

Personeel

Bij Star Clippers ontbreekt het je aan niets. Immers, daar zorgt het personeel wel voor. Of je nu zit te genieten van een heerlijke, frisse lunch of in de avonduren dineert. Zodra je glas wijn op is staat er direct een ober die je glas met een gulle lach inschenkt (de hoeveelheden zijn nog guller.) Het vriendelijke personeel beantwoordt al je vragen, ze proberen je zo goed mogelijk te helpen. Uw redacteur heeft zo zijn haren laten knippen door een bemanningslid die toevallig goed kon knippen. Uw redacteur heeft zo een schip leren bevaren (en achter het roer gestaan). En uw redacteur heeft geleerd hoe hij moet dansen. Hetgeen Star Clippers zo bijzonder maakt: alles mag, niets moet!

Aan land

Iedere dag heb je de mogelijkheid om aan land te gaan. Zo gaat het sportteam van Star Clippers met actieve gasten aan de gang terwijl de échte levensgenieters lekker gaan relaxen op het strand. Zin om een vleugje cultuur te snuiven? Het kan. Zin om op het strand van Ibiza te dineren? Het kan. Nogmaals: alles is mogelijk.

Aan boord van het schip heb ik veel interessante mensen mogen ontmoeten. Van de kapitein tot een groepje journalisten uit Oostenrijk. Over het algemeen gaan op deze cruise welvarende mensen mee die nieuwsgierig zijn ‘naar meer’ in het leven. Of je nu oud of jong bent: bij Star Clippers is voor iedereen een geschikt programma. Bovendien vindt iedereen het toch lekker om aan het zwembad op het dek te relaxen met een drankje en een boek?

Hutten

De hutten zijn ruim ingedeeld én hebben prachtige, maritieme details in het interieur verwerkt. Comfort viert hier haar hoogtij. Iedere ochtend worden de kamers netjes schoongemaakt en de sanitaire voorzieningen zijn er erg goed. Alsof je op een hotelkamer op het vasteland zit!

Een week met Star Clippers zal je het ultieme vakantiegevoel bezorgen. Met de zeilen omhoog, een rustig muziekje op de achtergrond én met een Gin Tonic richting de horizon varen. Kan het nog beter? Star Clippers is de beste vakantie die een zeilliefhebber zich kan wensen. Traditie sluit bij Star Clippers naadloos aan bij de moderne gemakken en het comfort van deze tijd.

Star Clippers betekent genieten én relaxen op unieke, idyllische locaties. Een reis om over naar huis te schrijven!

Tessa HeerschopMet Star Clippers varen we naar de horizon

Reageer