Top 5 celebrity eigenaren van superjachten

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De meeste superjachteigenaren proberen in de luwte te blijven en doen geheimzinnig over hun kapitaal. Maar er zijn natuurlijk ook celebs die juist willen pronken met hun miljoenenjacht en niet bang zijn voor de belastingdienst. Hier een top5 van de bekendste superjachteigenaren.

1. De Maraya – Sean ‘Diddy’ Combs

Hij begon zijn carrière als rapper bij Uptown Records, maar heeft zich opgewerkt tot CEO van meerdere bedrijven en succesvolle business ventures met een geschatte waarde van meer dan 300 miljoen euro. Superjacht Maraya is rond de 50 miljoen euro waard en een echt party luxejacht. Het schip werd in 2008 gebouwd bij CRN yachts in Italië en is 54.20 meter lang. Naast de gebruikelijke luxe als een spa en jacuzzi is er natuurlijk extra aandacht voor een bar en dansvloer. Voetjes van de vloer met rapper P.Diddy.

2. Privacy – Tiger Woods

Tiger Woods beleeft dit jaar een jubileum met zijn superjacht Privacy dat in 2004 werd gedoopt. Oorspronkelijk was het 15 miljoen euro kostende jacht een huwelijkscadeau voor zijn vrouw, maar nadat de golfer net iets te vaak wat hole-in-ones bij andere meisjes had gescoord, mocht hij het schip houden. Hij probeerde het schip in 2011 voor 25 miljoen dollar te verkopen, maar heeft geen nieuwe eigenaar gevonden. Daarom vaart hij er nu nog zelf mee.
Het schip heeft een mastersuite en vijf gastenkamers, dus genoeg ruimte voor vrouwelijk schoon aan boord. Tiger kan genieten van een jacuzzi, fitnessruime en bar aan boord van het 47-meter lange superjacht.

3. Necker Belle – Richard Branson

Branson’s superjacht is uniek omdat het een van de weinige luxe catamaran jachten in de wereld is. De Necker Bellekan zowel op de motor als met zeilen goede snelheden behalen. Het schip biedt ruimte aan tien gasten en is met de rode en witte zielen een echte must voor het oog. De kleuren komen van Virgin, het bedrijf waar de miljardair in eerste instantie zijn vermogen mee verdiende. De catamaran is te huur in het Caribisch gebied voor 110.000 dollar per week. Het personeel aan boord van de 32-meter lange catamaran zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Naar de Cariben vliegen doet u uiteraard in één van de vliegtuigen van Branson.

4. Vajoliroja – Johnny Depp

Johnny Depp zou Johnny Depp niet zijn, als hij het varen net even iets anders aanpakt dan de andere celebs. Hij wil geen luxe superjacht dat nieuw gebouwd is, maar heeft gekozen voor een 47,5 meter lang jacht met een klassieke authentieke uitstraling. De Vajoliroja moet wellicht herdoopt worden, want ze is vernoemd naar de eerste letters van Depp’s familie: Vanessa, Johnny, kinderen Lily Rose en Jack. Depp en Paradis zijn echter uit elkaar sinds een paar jaar geleden.
Het schip is nog wel in handen van Johnny. Het interieur is ontworpen door LM Pagano, maar het schijnt dat de acteur zelf enorm veel heeft bedacht, zodat het een erg persoonlijk schip is. Wie geïnteresseerd is, kan haar huren voor slechts 84.000 euro per week.

5. Venus – wijlen Steve Jobs

Steve Jobs bestaalde 9 miljoen euro voor alleen al het ontwerp van zijn schip Venus door de Franse ontwerper Philippe Starck. Opvallend genoeg, vindt niet iedereen het ontwerp geslaagd. De totale kosten voor het schip waren 100 miljoen euro bij de Nederlandse werf Feadship. Het 79.25 meter lange schip werd in 2012 opgeleverd. Helaas voor de miljardair stierf hij, voordat het schip werd opgeleverd. En toen kwam het gezeur. Want de familie zag het eigenlijk niet zitten om het schip af te nemen, maar ja, de order was al geplaatst. Het bekvechten vond buiten het oog van de publieke opinie plaats, maar het schijnt dat er behoorlijk wat advocaten aan te pas zijn gekomen. Uiteindelijk koos de familie eieren voor hun geld en hebben ze het schip netjes betaald, het doet dienst als opleidingsschip voor Apple medewerkers.

Tessa HeerschopTop 5 celebrity eigenaren van superjachten

Reageer