Superjacht van Steven Spielberg op Genua Boatshow – Fotoreportage

In Coverstory, Motorboten, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De Genua boatshow in Italie is vandaag om tien uur ’s ochtends geopend. Nautica had de eer de eerste beelden te schieten, waaronder superjachten.

De Genua boatshow wordt dit jaar voor de 54ste keer georganiseerd en de beurs pakt groots uit. De laatste jaren werd Cannes een steeds grotere concurrent en de Italiaans show zag met leden ogen aan hoe exposanten en bezoekers steeds vaker voor Frankrijk in plaat van Italie kozen. Daar moet verandering in komen.

Dit jaar zijn er veertig journalisten vanuit de hele wereld uitgenodigd, waaronder China, Argentinie en Amerika. Daarnaast is er actief gezocht naar meer exposanten en is er extra reclame gemaakt om voldoende bezoekers te trekken. De beurs duurt een dqg extra ten opzichte van vorige edities en wordt gehouden van 1 t/m 6 oktober.

De cijfers

Op meer dan 180.000 vierkante meter, waarvan 100.000 in zee, presenteren meer dan 750 merken hun producten. Ongeveer 1000 boten zijn aanwezig, waaronder 100 primeurs.

Superjachten

De eerste superjachten die we hebben gespot, zijn de 59,70 meter lange Bacarrella uit Amerika, dat de haven kwam binnenvaren bij de opening. Achterin de haven aan een lange kade ligt de 86 meter lange Seven Seas van Steven Spielberg aangemeerd. Later blijkt dat de superjachten voor een werf in de buurt komen en niet specifiek op deBootshow liggen. Jammer, maar toch leuk om de schepen vanaf de kade te wien.

Avond

Wat de Italiaanse Bootshow bijzonder maakt, is dat er een speciaal avondprogramma is. De stad wil niet alleen boten verkopen, maar ook zichzelf. Dus zijn er speciale openingstijden voor kunstgallerien, fashionshows, kookshows en anders evenementen. Het lijkt te werken om zo meer bezoekers aan te trekken, want alle hotels in een straal van 30 km rondom Genua zijn uitverkocht.

Nautica is de hele week aanwezig op de 54° Salone Nautico Internazionale di Genova, houdt onze site in de gaten voor updates.

Tessa HeerschopSuperjacht van Steven Spielberg op Genua Boatshow – Fotoreportage

Reageer