Automerk Peugeot ontwerpt luxe catamaran van 35 meter lang

In Bootnieuws, Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

luxe catamaran van peugeot van 35 meter lang
Automerk Peugeot heeft een luxe catamaran van 35 meter lang ontworpen. De nieuwe Franse designafdeling begon twee jaar geleden met de eerste schetsen en heeft nu de resultaten gepresenteerd.

De technische kennis om een luxe catamaran te ontwerpen kwam van JFA Yachts. De Peugeot 115′ Catamaran is een motorjacht, maar het is niet bekend welke aandrijving wordt gebruikt. Probleem is natuurlijk dat dit soort jachten vooral Volvo Penta’s gebruiken en ondanks dat deze motoren niks van doen hebben met het automerk, zal Peugeot toch liever niet bekend willen maken dat deze voortstuwing is ingebouwd. Maar goed, dat is speculatie.

De boot heeft veel panoramische ramen, voor een goed zich top zee. Op het achterdek vinden we twee zonnepanelen. Tussen deze twee platforms is er een ruimte gereserveerd voor tender van maximaal 6,5 meter. In totaal is de luxe catamaran 14,5 meter breed.

De aluminiumboot is vanaf dit jaar te bestellen bij de werf JFA Yachts. Hoeveel het prestigeproject kost is niet bekend gemaakt.

Tessa HeerschopAutomerk Peugeot ontwerpt luxe catamaran van 35 meter lang

Reageer