Clipper round the world race zoekt schippers

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

[insert headline here]

De Clipper Round the World Yacht Race is op zoek naar twaalf ervaren schippers voor een wereldreis die door sommige gezien wordt als de zwaarste zeilreis op aarde. “We zoeken de beste schippers die onder zware omstandigheden stand houden”, aldus race director Justin Taylor.

De zeilers krijgen te maken met de meest vijandige omgevingen geteisterd door stormen, cyclonen, ijsbergen, extreme hitte en koude en zelfs de dreiging van piraterij. Hiermee vergeleken is de Volvo Ocean Race een eitje.

De professionele zeilers die geselecteerd worden moeten grote fysieke en mentale uitdagingen weerstaan ​​om met succes hun teams via de zwaarste omgevingen te begeleiden. Want als de bemanning het niet meer ziet zitten, is de schipper daar om hen weer moed in te praten.  Een reeks tests en scenario’s worden gebruikt om potentiële schippers te beoordelen tijdens driedaagse proeven, met inbegrip van het redden van een man overboord, het omgaan met slachtoffers, beschadigde apparatuur en moeilijke bemanning.

Voormalig Clipper Race schipper en adjunct race director Mark Light legt uit: “We zetten de kandidaten onder enorme druk om te zien wat ze van gemaakt zijn.”

“Veel mensen zijn in staat om van zeilen een boot, maar niet veel in staat zijn om het zeilen van een boot in de Clipper Round the World Yacht Race.”

Succesvolle kandidaten zullen hun teams leiden aan boord van een Clipper 70 Ocean Racing jacht in de 40.000 mijl, 11 maanden durende odyssee. De race wordt een keer per twee jaar gevaren, de volgende editie is de tiende keer en dus een jubileum.

Schipper Vicky Ellis

Schipper Vicky Ellis

 

Solliciteren 

Om te solliciteren moeten kandidaten een Yachtmaster Ocean certificaat hebben minstens 30.000 mijl uit de kust ervaring op grote boten, maar de vaardigheden die nodig zijn gaan veel verder dan de professionele vereisten van de gemiddelde beschrijving van een baan als schipper.

Evenals uitstekende zeilvaardigheden, zullen succesvolle schippers uitstekende people management en leiderschap nodig hebben. Zij zullen ook bereid zijn om een drukke agenda van de sponsor en media eisen te voldoen tijdens tussenstops.

Clipper Race oprichter en voorzitter Sir Robin Knox-Johnston, de eerste man die solo te zeilen, non-stop rond de wereld in 1968/9, waarschuwt schippers: “Ze worden uitgeput, fysiek gekneusd en gehavend, mentaal vermoeid en van slaap beroofd tijdens de 11 maand reis. We zijn op zoek naar de beste bemanning en pas aan het einde van de race, hebben onze schippers bewezen dat ze dat zijn.”

De Clipper Race neemt teams naar havens in Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Australië, Zuidoost-Azië, China en Noord-Amerika. De vloot races zijn tussen zes continenten, in totaal worden vier oceanen overgestoken.

Clipper 2015-16 Race schipper recruitment programma is nu geopend voor toepassingen. Meer op: www.clipperroundtheworld.com/careers

Tessa HeerschopClipper round the world race zoekt schippers

Reageer