Gentech superjacht Soraya 46 te koop

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Gentech Soraya 46 - Nautica

Superjacht Soraya 46, van het Turkse werf Gentech, werd vorig jaar opgeleverd, maar nu wordt er alweer naar een nieuwe eigenaar gezocht.

Het 46,7 meter lange superjacht ligt op dit moment in Antalya, Turkije. Bijzonder voor een jacht van dit formaat: de Soraya 46 heeft een helikoperdek, dat hydraulisch te bedienen is. Ook heeft de Soraya 46 ‘0 speed’ stabilisatoren.

Gentech Soraya 46 - Nautica

Het interieur van de Soraya 46.

Het jacht biedt plaats van 12 gasten en 10 bemanningslieden. Vier gasten kunnen in een ‘VIP stateroom’ slapen, de rest moet het doen met iets kleinere vertrekken.

Hij heeft twee Caterpillar C-32 ACERT motoren met 1.300 pk, die het schip een kruissnelheid geven van 12 knopen. Vaar je op die snelheid, heeft het schip een range van 4.500 zeemijlen, dankzij de brandstoftank van 70.000 liter. Moet het allemaal wat sneller gaan, dan heeft de Soraya 46 een topsnelheid van 16 knopen.

Gentech Soraya 46 - Nautica

Voor de naval architectuur heeft Meccano Engineering gezorgd, voor het exterieurdesign zorgde Uniellè Yacht Design en het interieur is ontworpen door Ales Bratina. De prijs van dit alles? 23,95 miljoen euro.
Gentech Soraya 46 - Nautica

Plek voor een heli.

Tessa HeerschopGentech superjacht Soraya 46 te koop

Reageer