Thunderbirds are go: Thunderbird 2 is afgeleverd

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

Het moet een van de meest opvallende boten zijn in het Caribisch gebied, deze Thunderbird 2. De catamaran is deze week afgeleverd, meldt het Turkse Brilliant Boats.

Thunderbird 2 - Nautica

Drie jaar

In totaal is er drie jaar aan de Thunderbird 2 gewerkt. De 22 meter lange Catamaran is gebaseerd op het vrachtschip van de vloot uit de poppenserie uit de jaren 60. Op alle details is gelet, er is zelfs een knalgele onderzeeboot (Thunderbird 4) aan boord. De nieuwe eigenaar wilde per se dat de Thunderbird 2 onder de 24 meter bleef, zodat hij hem zelf zou kunnen besturen. Zo zou hij niet afhankelijk zijn van andere mensen, een belangrijk punt voor de nieuwe eigenaar.

Thunderbird 2 met Thunderbird 4 - Nautica

Joystick

Om het de eigenaar makkelijk te maken, gaat de bediening via een joystick die de dubbele 900 pk sterke Yanmar 8SY aandrijft, en ook de Hamilton 521 jets. In totaal weegt de Thunderbird 2, inclusief Thunderbird 4 én volle brandstoftanks, zo’n 70 ton. Hiermee is hij licht genoeg om getransporteerd te worden op een vrachtschip. De nieuwe eigenaar wil hem vooral in het Caribisch gebied in gaan zetten. De Thunderbird 2 heeft een range van 1.500 mijl, bij een kruissnelheid van 10 knopen.

Thunderbird 2 - Nautica Thunderbird 2 Interieur - NauticaThunderbird 2 Interieur - Nautica

Tessa HeerschopThunderbirds are go: Thunderbird 2 is afgeleverd

Reageer