Pointer 25 in de race voor ‘Zeiljacht van het jaar 2015’

In Evenementen, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Pointer25-Award-european-yacht-of-the-Year-2015-02

De Hiswa staat voor de deur en zoals gebruikelijk worden dan diverse schepen genomineerd voor ‘Jacht van het Jaar’. De Pointer 25 was al in de race voor ‘European Yacht of the year’ op Boot Düsseldorf en is nu ook in de race voor ‘Zeiljacht van het Jaar 2015’ in Nederland.

Zeileigenschappen

“De Pointer 25 is een modern kajuitzeiljacht met uitstekende zeileigenschappen”, volgens Merlinde Jansen van Jachtwerf Heeg. Die uitstekende zeileigenschappen komen, onder andere, voort uit  een fathead grootzeil, rolfok met onderdekse trommel en het moderne onderwaterschip met bulbkiel en balansroer. De boot is gebouwd van hars en glasvezel en werd vorig jaar voor het eerst gepresenteerd.

Pointer 25

Zeilen

Tijdschrift Zeilen testte de boot en concludeerde: Z”elden zagen we zo’n net afgewerkte nummer één als de Pointer 25. Het debuutkajuitzeiljacht van Jachtwerf Heeg is wat betreft concept vrijwel helemaal gelukt. De boot is voelt aan als een open boot en is tegelijkertijd voorzien van een aantal basisbehoeften voor degenen die geen zin meer hebben om voor het slapen gaan de dektent op te zetten. Wat betreft het zeilplan heeft de werf wat te hoog ingezet. Om bij windkracht vier onder dubbel rif te moeten varen vinden we ook voor een performance versie wat te gortig. Dat zou kunnen worden ondervangen door betere of meer trimmogelijkheden. Ook een optie voor een diepere kiel zou wat ons betreft een uitstekende manier zijn om toch met het forse tuig overweg te kunnen.”

Binnenwateren

Met een geringe diepgang van 1.10 meter (optioneel 1.50 m) en inboard dieselmotor is deze boot geschikt voor alle Nederlandse binnenwateren, IJsselmeer en de Waddenzee. “De basis voor de Pointer 25  is de luxe van een kajuitjacht in combinatie met zeilplezier.”

Online bouwen

Een leuke feature van de 25 is dat online het interieur en de uitrusting samengesteld kan worden op basis van modules. Nautica heeft dit principe als eerste gespot bij boten uit Amerika en het is goed te zien dat ook Nederlandse werven hiermee aan de slag gaan. Op deze manier kun je rustig vanuit huis een beslissing maken over de inrichting en de extra opties voor je zeilboot. In zeven stappen kun je de Pointer 25 naar smaak samenstellen.

pointer

Zeilers

Met de zeilbeleving en het gemak van een open zeilboot biedt deze kajuitzeilboot veelzijdigheid voor zowel de sportieve als recreatieve zeiler. Benedendeks hebben de 4 ruime slaapplaatsen ieder een lengte van 2.10m. De ruime en veilige kuip biedt 6 zitplaatsen en is voorzien van veel bergruimte in de bakskisten. Je kunt dus met meerdere mensen een zeiltocht maken en ook overnachten.

De boot is uitgerust met inboard dieselmotor en verlichting. Standaard heeft de boot geen extra’s, maar de meeste eigenaren zullen zeker kiezen voor een toilet met vuilwatertank, een kombuis, koelkast en moderne elektronica zoals smartphone- of tabletaansluiting met speakers.

Dealer

Vanaf januari 2015 is Waterfront Yachts de exclusieve dealer voor België en Zuid-Nederland. Waterfront Yachts is het zusterbedrijf van Waterfront Jachtcharter in Kortgene aan het Veerse Meer in Zeeland. Vanaf dit voorjaar kan men ook de Pointer 25 in Zeeland huren en proefvaren.

De Pointer 25 meet 7,7 meteris te koop vanaf € 59.500,- (vaarklaar incl BTW). Voor die prijs zitten er ook stootwillen/landvasten en een brandblusser bij. Je ziet nog weleens bij ‘vaarklare’ boten dat je dat soort spullen toch nog extra bij moet bestellen, maar hier zijn ze netjes aanwezig. De Pointer 25 voldoet aan CE categorie B – zeewaardig. De boot is met 1500 kg trailerbaar en de mast is eenvoudig te strijken.

Naast de Pointer 25 is Jachtwerf Heeg tevens de bouwer van de Randmeer en de G2, deze boten zijn ook ontworpen door Van de Stadt Design en de werf is bouwer van de Splash, een ontwerp van Jac. de Ridder.

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.

Technische specificaties Pointer 25:

Lengte 7.70 m
Breedte 2.50 m
Diepgang 1.10 m
Doorvaarthoogte 10.80 m
Gewicht 1.500 kg
Bulbkiel 700 kg
Opp. grootzeil 25 m2
Opp. genua 12 m2
Opp. gennaker 45 m2
Zitplaatsen kuip 6 personen – 2.50m
Slaapplaatsen 4 personen – 2.10m
Brandstoftank 40 liter
Watertank 50 liter
Accu motor 12V/55A
Accu service 12V/100A
Dieselmotor met saildrive en klapschroef Yanmar 1GM10|10pk
Optioneel electromotor saildrive Krautler sdk 4.0|4kw

Tessa HeerschopPointer 25 in de race voor ‘Zeiljacht van het jaar 2015’

Reageer