“Veel verwachten veel afspraken voor proefvaren op de Hiswa”

In Evenementen, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarschip komt dit jaar met drie producten op twee stands naar de Hiswa. Op het daysailerpaviljoen in hal 4 staat de werf met het Waarschip 700LD en op het historisch paviljoen in hal 5 met het Waarschip 21LD plus een oud Waarschip 600 van 43 jaar oud en in topconditie. Er zeilen meer dan vierduizend Waarschepen over de wereld en daar kunnen er volgens Minus Verheijen van Waarschip nog best een aantal bij: “We verwachten exposure en afspraken voor proefvaren.”

Wat is een Waarschip

Een Waarschip is een Nederlands houten kajuitzeiljacht dat gebouwd wordt sinds 1963. Het schip is overnaads gebouwd, dat wil zeggen dat de rompbeplating (huidgangen) van boven naar onder over elkaar liggen. Een Waarschip is geschikt voor het zeilen van wedstrijden. De naam Waarschip is een verwijzing naar het dorp ’t Waar in Groningen waar het eerste schip werd gebouwd.

waarschip-700ld

Nieuw Waarschip

Op de Hiswa ligt het nieuwe Waarschip 700 LD, een sportieve boot van 7 meter met 55% ballast aandeel. Dus heel snel en zeer handelbaar, ook voor een kleine crew. Bijzonder sterk en duurzaam gebouwd in hout/epoxy en daar waar nodig extra verstevigd met Glas, Carbon of Kevlar en Composiet. De 700LD is zeer geschikt als snelle dagzeiler. De grote stabiliteit en de handelbaarheid zorgen ervoor dat een dagje zeilen met het gezin een prettige ontspannen ervaring is. Het interieur biedt slaapplaats aan 4 personen. Het Waarschip 700LD is door de IMCI CE-B gecertificeerd voor de kustwateren.

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.

Trio 1

Tessa Heerschop“Veel verwachten veel afspraken voor proefvaren op de Hiswa”

Reageer