Twee nieuwe sportjet RIBs met jetaandrijving op Hiswa Amsterdam

In Bootnieuws, Openboten by Tessa HeerschopReageer

varen

Williams Performance Tenders, gevestigd in het Engelse Berinsfield, presenteert op de Hiswa Rai Amsterdam twee nieuwe sportjet RIBs met jetaandrijving. De nieuwe boten zijn een aanvulling op de vier turbojetmodellen van 2,85 tot 4,5 meter en vier dieseljet tenders variërend in lengte van 4,5 tot 6,25 Meter.

 

Alle door Williams gefabriceerde tenders zijn voorzien van jetaandrijving, waardoor een gunstig zwaartepunt ontstaat zodat deze snel in plané komen. Hierdoor accelereren deze boten sneller ten opzichte van buitenboordmotor aangedreven RIB’s. Tevens is de propeller volledig afgeschermd wat de veiligheid voor zwemmers en skiërs ten goede komt.

 

rib

Dagrecreatie

 

Worden de Turbojet en Dieseljet meestal als bijboot voor zeil- en motorjachten geleverd, met de Sportjet richt Williams zich op de markt van “stand-alone” boten, uitermate geschikt voor dagrecreatie en voor vakantie in binnen- of buitenland.

 

Motoren

 

De aandrijving vindt plaats door een BRP 3 cilinder viertaktmotor ( ROTAX – ETEC  ) met respectievelijk een 150 pk krachtbron in de 460 en 200 pk in de 520.

 

Standaard worden de Sportjets voorzien van een demontabele ski / wakeboardpaal en inschuifbare zwemtrap. De motorruimte is uitgerust met een automatische brandblusser.

 

Ook deze nieuwe modellen worden volgens hoge kwaliteitsnormen vervaardigd zoals we van Williams gewend zijn. Het design is modern met oog voor detail. De drijvers zijn in vier kleuren leverbaar : Neptune Grey, Basalt Black, Electric Blue en  Lava Red.

sportjet

 

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.

Tijdens de Hiswa in Amsterdam wordt de Sportjet 520 tentoongesteld op de Stand van Delta Watersport – Hal 04 – Stand 308.

Tessa HeerschopTwee nieuwe sportjet RIBs met jetaandrijving op Hiswa Amsterdam

Reageer