Opening watersportseizoen Fryslan 2015 met skûtsjesilen in Langweer

In Evenementen by Tessa HeerschopReageer

 

Fotograaf: Jaap Cuperus

Fotograaf: Jaap Cuperus

 

 

De start van het seizoen skûtsjesilen 2015 begint met het eerste wedstrijdweekend in Langweer op zaterdag  18 april en zondag 19 april 2015.

De eerste keer dat dit evenement plaatshad was zeven jaar geleden met negen skûtsjes aan de start. Inmiddels is de zeilwedstrijd met de Friese schuitjes uitgegroeid tot een topevenement met zo goed als zeker 40 Skûtsjes. Schippers en bemanningen staan te popelen om voor het eerst hun krachten te meten en zich  “op te warmen” voor de competities.

Veranderingen

De skûtjes veranderen telkens weer en worden verlengd, verkort, krijgen nieuwe schippers, worden opgeknapt. Kortom: ieder jaar weer is het een verrassing wie er met welk schip verschijnt. Wel weten we al dat de schippers met een ander skutsje zijn: Jitske Visser,Sietse Broersma , Ron Syberda en Rutger Boonstra.

Organisatie

Ook dit jaar worden de wedstrijden georganiseerd door de Vereniging Skûtsjesilen Langwar en de KWVL met ondersteuning van de Horeca en de Vereniging Promotie Langweer.

De loting voor de poule-indeling wordt verricht door oud burgemeester Bert Kuiper op 4 april in café `t Wapen van Langweer  aanvang ca 21.00uur. Met live muziek van Jack&Jills.

Het wedstrijdschema

De skûtsjes zeilen in 4 lengtegroepen. De groepen worden dan ook nog d.m.v. loting in een A en B ingedeeld.

Er zijn zaterdag 4 wedstrijden, waarna het klassement wordt opgemaakt. Zondagochtend wordt de kleine finale gezeild en zondagmiddag de grote finale.

Starttijden:        Zaterdag 9.30 en 11.00 uur en 13.30 en 15.00 uur

Zondag 10.00 kleine finale en 14.00 uur grote finale

Aanvullend weekendprogramma

Geen nautisch evenement zonder muziek en een markt. Tijdens het weekend skûtjesilen zijn er in Langweer een braderie en kermis. Ook zijn er het hele weekend zeilwedstrijden voor Modelbouw skûtsjes. Zaterdagavond is er live muziek in meerdere horecagelegenheden.

Voor de hardlopers/trimmers/wandelaars wordt er een Skûtje Run georganiseerd De te lopen afstanden zijn 5 en 10 km. Ook is er dit jaar een Ranja/kidsrun speciaal voor de jeugd.

Zondag 19 april na afloop van de wedstrijden is de prijsuitreiking in Het Wapen van Langweer.

Tessa HeerschopOpening watersportseizoen Fryslan 2015 met skûtsjesilen in Langweer

Reageer