Moderne havenmeesters werken met een app

In carousel by Tessa HeerschopReageer

FAstData_texel_Havengebouw1

Een moderne havenmeester gaat allang niet meer met een klomp langs de bootjes voor het sluisgeld of liggeld, maar heeft een moderne app op zijn smartphone. Zelfs op de waddeneilanden gaan ze met hun tijd mee. Waddenhaven Texel heeft voor de opening van het seizoen de nieuwe app van FastData in gebruik genomen.

 

Texel ontvangt in het seizoen dagelijks een grote stroom passanten, die vrijwel allemaal op het zelfde moment de haven binnenlopen. Met deze nieuwe, speciale app wijst de havenmeester nu razend snel ligplaatsen aan en de tarieven worden direct, automatisch berekend, ondanks de complexiteit van die tarieven.

Stichting

 

De Stichting Jachthavens Waddeneilanden in Oudeschild op Texel beheert zowel de gastvrije en comfortabele de Stichtingshaven met 250 ligplaatsen, als de vrije ligplaatsen van de naast gelegen verenigingshaven. Een jachthaven runnen is specialistenwerk. Met de ‘keep it simple’ FastData havensoftware beheert de Stichting de haven efficiënt. De Voorzitter beoordeelt met een laptopversie managementaspecten.

Administratie

Vooral het feit dat steeds meer booteigenaren met pin betalen in plaats van contant geld, maakt dat digitaal werken een stuk makkelijker gaat dan voorheen. Maar al die transacties zorgen er wel voor dat je een goede administratie moet bijhouden. In de nieuwe app worden zowel de contante als digitale geldstromen bewijsbaar geregistreerd en sluitend geboekt.

 

Tessa HeerschopModerne havenmeesters werken met een app

Reageer